VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

UTTAGEN!!!

Idag ringde dom från ”Hela Sverige Bakar” teamet igen!

Jag har blivit uttagen till slutcasting! Tjihooooooo!!!

Nu är det provbakning som gäller och jag inväntar mer info!

Kommentera

Casting!

För ”Hela Sverige Bakar”! Japp!
Jag skickade in min ansökan i torsdags och sista anmälningsdagen var i söndags så jag var verkligen ute i sista sekund! Linn hjälpte mig med videon <3

Igår ringde dom från produktionsbolaget.
”Grattis! Du är uttagen till casting! Vi vill jättegärna träffa dig!”

Shit pommes frites!

Så, idag, kl 12.40 befann vi oss på plats i Frihamnen, jag och Milou.
När vi anmält oss i receptionen så brakade det som aldrig förr i Milous lilla stjärt. Hon har levt i 6 månader. Hon har ALDRIG skitit ner sig så sjukt mycket!

Hela ryggen, nacken och magen var kletig och hon bara flinade.
Nu var tiden plötsligt knapp!

Jaja, allt var 15 min försenat så det var lugnt med tid ändå, tur det, jädra unge.

Castingen gick bra tror jag. Kvinnan som intervjuade mig hade jobbat som massör förut så vi började snacka om det och min nervositet försvann lite. Hon frågade ut mig om allt möjligt, barndomen, bakintresset, familjen, mm.

Dom är ute efter att bygga en saga runt varje deltagare som TV tittarna följer. Christina, vinnaren förra säsongen hade ju haft en karriär som dansare men fått avbryta pga reumatism och hade sen ”bakat sig ur sin sjukdom”. Tja, jag kan ju inte säga att jag har bakat mig ur en livaktigs direkt. Nån sån story har ju inte jag att komma med. Men jag var 100% ärlig och bara körde på, take it or leave it!

Intervjun avslutades med ett förhör med ca 20 frågor om bakning. Allt från vilka ingredienser en vaniljsås innehåller till varför en deg jäser och bildar bubblor. Det gick bra.

Den 15-18 April är det slutcasting med en heldags provbakning. Hör jag inget innan dess så har jag inte gått vidare. Hehe…

Kommentera (6)

Påsktårta

Snabbtårta:
Vaniljtårtbotten
Lemoncurd
Marängbotten
Hallonfyllning
Grädde
Kommentera

Chokladmakroner

Nu har jag gjort det. Premiärbakat makroner!

Dom blev bra men jag är inte jätteimpad av dom små bakverken.

Jag vill ha nåt större i käften. Typ en fet Biskvi eller nåt.

Makroner sägs ju vara kusiner med biskvierna.

 

1.75 dl mandelmjöl

2.5 dl florsocker

2 st äggvitor

2 msk kakao

0.5 dl strösocker

Fyllning:

Nutella

 

1.Sila florsockret ner i mandelmjölet och kakaon, blanda väl. 

2. Vispa äggvitorna tills det bildas små vita toppar.

Bunken skall kunna hållas upp och ner utan att det rör sig. 

3.Häll i sockret i äggvitorna, lite i taget och vispa

sakta till en blank marängsmet. 

4. Häll ner mandelblandningen i äggblandningen, vänd

försiktigt så luften behålls i fluffet. 

5. Spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Ca 48 st 3 cm stora cirklar. 

6. Knscka plåten mot bänken så ev luftbubblor och ojämnheter slätas ut. 

7. Låt plåten vila i en timme, viktigt! Annars spricker dom små liven! 

8. Grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i ca 15 min.

9.Låt dom svalna och lossa dom från pappret. Dom skall lossna lätt,

annars kan man torka dom lite till mi ugnen med öppen ugnslucka.

10. Fyll dom med önskad fyllning och lägg ihop två och två!

 

KLART!

Kommentera

Fudge med hasselnötter

2 dl strösocker

1 dl råsocker
100 ljus eller vit choklad
3 msk sirap
1.5 dl grädde
30 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl rostade hasselnötter

1. Koka upp socker, choklad, sirap och grädde i

tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden.

2. Koka kraftigt 5-10 min, rör då och då.

3. Gör kultestet, tag av från värmen när det går att forma en kula.

Rör ner smöret och vaniljsockret.

4. Vispa med elvisp 5 min, börja sakta och öka sen.

Mot slutet, när det blir spår i kolan av vispen, tillsätt de rostade hasselnötterna.

5. Fördela smeten snabbt i en form med bakplåtspapper.

Låt stelna i kylen i ett dygn innan den skär i kuber.

Kommentera