VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bake off bullar!

Igår fick jag för mig att testa att göra Bake Off bullar igen.

Har gjort det förut men hann inte tina dom så länge som krävdes. Nu gjorde jag så här:

1. Göra degen, jäs, baka ut.

2. Placera bullarna tight ihop på en plåt och plasta över. Frys över natten.

(alltså ingen jäsning efter utbakningen)

3. Tog fram dom frysta bullarna och placerade dom med mellanrum

på två plåtar och lät dom tina i 3 timmar.

4. Grädda i 12 min i 230 grader.

5. Pensla med sockerlag och strö pärlsocker över. 

Det blev sååååååå jäkla bra!!!

Kommentera

Tillbaks till vardagen igen

Nu när inspelningarna är över och allt är som vanligt hemma igen så känns det roligare än någonsin att baka! Jag har fått nörda loss ordentligt med människor från hela Sverige som alla delar samma härliga intresse, bakning! Även om vi sågs så kort tid så hann vi med att utbyta såååå mycket erfarenheter, tips och trix och diskuterade allt från springformar, tyllar, jästemperaturer, smakkombinationer mm mm mm, hahaha, så nu vill jaga bara baka varje dag hela sommaren!
 
Nu ska här rockas loss ordentligt!!!
Liten skillnad, Melwin och Milou är med mig i köket igen, mina älskade små rumpnissar!
Jag älskar er!
 
 
Kommentera

Hela Sverige Bakar

Ja, som mina nära och kära vet om så kom jag alltså med i Hela Sverige Bakar.
Det är heeeeeeelt sjukt!!!
Allt har varit så himla hemligt och hyschpyschigt men nu så
är alla avsnitt inspelade och alla vi deltagare är hemma
igen efter ett oooootroligt härligt äventyr!
Vilka fantastiska människor jag har träffat och jag blir alldeles tårögd
när jag ser på bilderna från Taxinge!
Här kommer några…
Kajsa, Ina, Veronica och Emma på väg till hotellet.
Shit, tältet finns på riktigt!
PÅ PLAAAAATS!!!
Det vackra pastelliga köket..
Gökboet..hehehe..
Michaela & Co checkar allas ingredienser innan filmning.
Verktyg och redskap…osså lite läppglans och i.d..nu kör vi!
Förekläden som hänger och väntar på sin bagare.
Bedömning…avrättning..
Alla fina fina underbara deltagare!
 
 
Kommentera

Gulp..

Klockan är över 24 och jag måste bara gå och lägga mig!

Men jag sitter i källaren och kollar igenom ”Hela Sverige Bakar” avsnitten på

Demand boxen, mys mys. Jag vill också!!!

Idag ringde producenten från teamet. Jag har fått tid för slutcasting…

Onsdag 17/4 kl 9.40. Usch…nu blir jag nervös på riktigt!

Jag ska ta med mig ett bakverk som jag är ”stolt över”.

Det ska bedömas av en jury. Det kommer bli en längre

intervju där dom vill veta ännumer om mig och min bakning.

Jag kommer att få provbaka ett recept som är hemligt.

Shit pommes frites. Jag längtar så jag spricker!

Vill bara komma dit och köra igång, då tror jag att nervositeten släpper!

Jag har bestämt mig för att baka kanelbullar.

Varför? Jo, för att det är gott, det är en svensk klassiker, det är nåt jag är bra på,

det är många tekniska moment osså vill jag få dom professionellt bedömda!

I love my cinnamon buns!

Kommentera