Bottnar:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk kardemumma
1.5 tsk kanel
1 tsk salt
Fyllning:
400g vit choklad
2 paket (1g) saffran
4 ägg
6 dl grädde
Garnering:
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Granatäppelkärnor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser till bottnarna och sikta i äggfluffet. Vänd om med stora tag då allt blandas utan att volymen förstörs.
3. Klä botten på en 24 cm springform med bakplåtspapper, smörj med smör.
4. Häll i smeten i formen och grädda ca 20 min. Stick ner en tandpetare i mitten för att den är torr. Svalna.
5. Smält den vita chokladen
över vattenbad.
6. Mortla saffranet till fint pulver och rör ner i den smälta chokladen.
7. Knäck äggen och rör i chokladsmeten. Det kommer att se ut som att det skär sig till en början men fortsätt vispa så blir det så fint så.
8. Vispa grädden och rör
ner i chokladen.
9. Dela den mjuka pepparkakan
så det blir två bottnar.
10. Klä samma springform igen med bakplåtspapper, både i botten och upp på sidorna. Smörj med smör
innan så pappret fäster.
11. Lägg en av bottnarna i botten av formen, fyll på hälften av smeten, lägg en botten till och avsluta med att fylla i resten av smeten. Plasta in
och frys över natten.
12. Tag fram tårtan och låt stå nån timme i rumstemperatur. Tag bort
den från formen.
13. Smält den vita och mörka chokladen var för sig och spritsa
fina mönster på tårtan.
Kommentera (4)