Det är härligt att baka så att alla kan njuta. Mina favoritfudge innehåller både grädde, smör och hasselnötter. Det här receptet smakar EXAKT likadant fast utan både laktos och nötter!
Ca 30 bitar
2 dl strösocker
1 dl råsocker
3 msk ljus sirap
3.5 dl laktosfri grädde
30 g laktosfritt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1/2 tsk flingsalt
1. Rosta fröna gyllenbruna en snabbis i en stekpanna.
2. Koka upp strösocker, råsocker, sirap och grädde och koka kraftigt i ca 5 min. Rör om då och då så det inte bränns i botten. Gör kulprovet, häll en tsk smet i ett iskallt glas vatten. Om smeten går att rulla till en kula så är den färdigkokad.
3. Tag av från värmen och rör ner smör och vaniljsocker. Vispa sen med elvisp tills smeten börjar bli matt och det blir tydliga spår efter vispen. Starta långsamt och öka sen farten. Ca 5 min.
4. Tillsätt fröna och bred snabbt ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20*25 cm.
Strö över flingsalt och vila i
kylen över natten.
Skär i kuber, tryck upp en i gommen och låt långsamt smälta! Iiiiiiiih!!!
Kommentera (4)