VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Det härliga parmesanbrödet!

20g jäst
6.5 dl vatten
1 msk salt
2 msk honung
4 dl durumvetemjöl
Ca 12 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
20 blad färsk basilika
150 g riven parmesanost
1 msk olivolja
En rejäl nypa flingsalt
 
Dekoration:
Svarta Vallmofrön
 
1. Lös jästen i ljummet vatten.
 
2. Tillsätt övriga ingredienser utom saltet och arbeta i maskin i 10 min eller för hand 12 min. Tillsätt saltet och arbeta 5 minuter till. Jäs under plastfilm i 90 min.
 
3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
 
4. Platta ut degen försiktigt till en stor rektangel och bred på fyllningen. 
 
5. Rulla ihop degen till en lång korv och dela i 4 lika långa delar. Rulla delarna lätt så dom blir längre och smalare. Lägg de fyra korvarna bredvid varandra och nyp ihop de ändarna.
Börja fläta. Gör en vanlig fläta av de tre första korvarna och avsluta med att vika in den fjärde under den sista korven så att den nu blir nummer tre. Börja om. Håll på så tills du bara har små stumpar kvar i handen och vik in dom under brödet. Jäs 90 min övertäckt.
 
6. Pensla brödet med vatten och strö på vallmofröna.
 
7. Grädda i 250 grader första 4 min, sänk sen till 200 grader i ytterligare 20 min. Om det låter ihåligt när du knackar i botten på brödet, då är det klart!
Kommentera

Annons

Snart är det dax igen!

Ikväll bakar vi bröd!
2 timmar har vi på oss att göra ett stort matbröd med jäst som jäsmedel.
Johan Sörberg gnider sina händer och njuter av våra nervösa nyllen! Brrrr…
Kommentera

Annons

Äntligen!!!

Jaja, jag är en nörd men jag har sökt med ljus och lykta utan resultat. Den har varit slut överallt! En rektangulär pajform med löstagbar botten från Leila’s General Store!
Nu har den äntligen kommit och jag har gåshud, hahaha! Shit vilka snygga pajer det kommer att bli!
Kommentera

Annons

Chokladbollar med Nachos!

Ibland är det enklaste allra godast. 
Om man dessutom får till en liten twist på det hela så är det ju ännu härligare!
Jag gjorde chokladbollar igår också stod det en påse Nachos på köksbänken. Salt & sött, kan det bli bättre? Fram med morteln och kötta loss lite, rulla rulla, gott gott!
25 stora bollar
 
12 dl havregryn
2 dl kakao
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
400g smör
 
Några Nachochips
 
1. Gegga ihop alla ingredienser 
utom chipsen.
2. Mortla chipsen till stora smulor och rulla bollarna där i!
 
Klart!
 
 
 
 
Kommentera

Annons

Milanostänger

Ett recept av Birgitta Rasmusson.
Ca 30 st
4.5 dl vetemjöl
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
Fyllning:
200 g mandelmassa
3 äggvitor
Pensling och garnering:
Äggvita
Socker
Ca 35 g mandelspån
1. Ugn 20 grader.
2. Arbeta snabbt ihop mjöl, smör, socker och äggula till en deg och låt den vila kallt några timmar.
3. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan till en smidig massa.
4. Kavla ut degen till två långa längder, ca 1 dm bred. Spritsa ut en lång korv mandelmassa i mitten på längderna och rulla sen ihop så skarven hamnar under mot bänken. Skär 15 bitar per längd och placera ut på plåt.
5. Pensla med äggvita, strö lite socker på och avsluta med mandelspån på toppen.
6. Grädda i ca 10 min tills de har fått fin färg.
Kommentera (3)