VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

HästCakepops!

Idag har Milou haft kalas för sina vänner och det är hennes första riktiga kalas. Hon har längtat i 1 år 😄 Hon beställde minihamburgare och morotsstavar med dipp (YEAH, nån liten vitamin slinker ner i barnakropparna!) och hästtårta. Jag bestämde mig för att testa att göra hästar även av cakepops som jag sett på Pinterest och dom blev jädra gulliga 😄

Ca 35 st

Kladdkaka:

150g smält smör

3 ägg

3 dl fint råsocker

1 dl kakao

1 tsk salt

2.5 dl rismjöl

Smör och kakao till formen

Vit, mjölk och mörk choklad.

Klubbpinnar

1. Smörj och strö en 20 cm springform.

2. Rör ihop alla ingredienser och häll i formen. Grädda ca 20-25 min i 200 grader. Den skall fortfarande vara lite lös i mitten när du tar ut den ur ugnen. Kyl över natten.

3. Forma små avlånga korvar med öron av kladdkakan. Gräv direkt ur formen. Lägg på ett fat klätt med bakplåtspapper och kyl nån timme.

4. Smält lite choklad och doppa ena änden av klubbpinnarna. Stick ner i hästhuvudena. Kyl igen i nån timme. Jag sticker ner klubborna i ett stort frigolitblock. Glas med strösocker funkar också.

5. Doppa i smält choklad och dekorera hejvilt!

Kommentera

Annons

Färgglada maränger!

Hej!

Lördag igen! Jag står i köket och förbereder för nästa helgs kalasbombastic då vår lilla böngrodd fyller 5 år ❤️❤️❤️

Hon har beställt minihamburgare med morotsstavar och dipp och marängswiss till efterrätt.

Maränger är ju så lätt att göra själv och det mesta av jobbet sköter sig av sig självt i ugnen. Färga smeten med härliga färger! Bode kids och vuxna blir alltid förtjusta 😄

Ca 75-100 st

3 äggvitor

2 dl socker

1 tsk citronsaft

1 tsk majsstärkelse

Pastafärg

(Finns på nätet och i vissa bakbutiker)

1. Vispa äggvitorna med citronsaften och 1/3 av sockret till vitt fast skum.

2. Tillsätt resten av sockret och majsstärkelsen och fortsätt vispa till vita blanka toppar som behåller sin form även om du vänder bunken uppochner.

3. Dra streck med pastafärg på insidan av en tom spritspåse och fyll sen på med marängsmeten.

4. Fäst ett bakplåtspapper med en liten dutt marängsmet i varje hörn och spritsa ut små fina maränger stora som en 5-krona. (Gammal 5-krona, hehe..) Torka marängerna i 120 grader i ca 45-50 minuter eller mer beroende på ugn.

5. Jag brukar låta plåten stå kvar i ugnen nån kvart till med ugnsluckan på glänt med hjälp av en grytlapp. Dom skall kännas lätta och torra och lossna lätt från bakplåtspapperet.

Kommentera

Annons

Glutenfria Digestivekex

Hej!

På fredag är det kräftskiva igen! Den 3:e för den här sensommaren, hahaha! O det är inte den sista, slurp, slurp 😄

Jag älskar Digestivekex och dom man köper som är glutenfria är helt ok men nu har jag testat att baka egna. Blev också dom helt ok! YEAH!

50 st

1 dl rismjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl majsstärkelse

5 dl glutenfria havregryn

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

1/2 dl fint råsocker

1 tsk bakpulver

150g rumsvarmt smör

2 msk mörk sirap

1 msk vatten

1. Blanda alla ingredienser till en härlig deg. Köns den för torr så tillsätt lite mer vatten. Låt degen vila 20 min så den sätter sig och fiberhusken sväller.

2. Kavla ut degen till 0.5 cm tjocklek med rismjöl Bode på bänken och på kaveln.

3. Stansa ut runda kakor med en pepparkaksform. Lägg kakorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Nagga med gaffel.

4. Grädda i 150 grader varmluft eller 175 grader (om du bara gräddar en plåt i taget) i ca 12-15 min. Dom ska bli gyllenbruna och härliga!

Kommentera

Annons

Sega havrerutor med kola och choklad

Hej!

Idag har det varit styrelsemöte här i området och det var min tur att hålla i fikat. Jag bjöd på dom härliga havrerutorna med kola och choklad. Det blev succé, hihi! Glutenfri så klart 😄 Jag vill ju också ha fika!

14 st

Botten:

100g smält smör

3/4 dl fint råsocker

1 dl rismjöl

1 dl potatismjöl

2.5 dl glutenfria havregryn

1 tsk bakpulver

Kola:

75g smör

2 dl sirap

2 dl grädde

En nypa salt

175g mörk choklad

1. Botten. Blanda alla ingredienser och tryck ut i en 20×20 cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20 min tills den har blivit ljust gyllenbrun.

Låt svalna.

2. Kola. Koka upp alla ingredienser till en tjock härlig kolasmet. För mig tog det ca 20 min i en medelstor kastrull. Mindre kastrull = längre koktid och tvärtom med större. Gör kulprov för att se om kolan kokat klart. (Häll 1 tsk smet i ett glas med iskallt vatten. Smeten skall gå att firma till en seg kula, då är den klar)

3. Häll kolan över botten och ställ svalt.

4. Smält chokladen och bred över kolan. Låt stelna i kylen och skär sen i rutor med vass kniv.

Kommentera

Annons

Kladdkaka med jordnötter och chokladtryffel

Den här ni! Såååå god! Kladdig botten, salta, crunchiga nötter och len tryffel…
Vi är på väg upp till Gävle för att hälsa på kompisar och den här godingen får bli desserten till kräftskivan. Oh yes.

Kladdkaka:
4 ägg
200g smält smör
2 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2.5 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1.5 dl kakao
1 tsk salt

2 dl hackade jordnötter

Chokladtryffel:
100g mörk choklad
150g mjölkchoklad
2 dl grädde
25g smör

1. Smörj och ströa en 24 cm springform med smör och kokos.

2. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan och fyll formen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Skaka formen lätt i slutet på gräddningen och kakan ska vobbla i mitten. Ställ svalt.

3. Strö jordnötterna över kakan.

4. Hacka all choklad. Värm grädden till kokpunkt och rör ner smöret så det smälter helt. Häll grädden över chokladen och rör om till en blank och jämn chokladsmet. Häll över kakan och jordnötterna. Ställ in i kylen i några timmar eller över natten.

Servera med en kula glass eller grädde!

Kommentera (4)