Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Den här chutneyn är fantastisk! Receptet har jag fått från en vän som gjort den i många år. Sååå god till ost och kex, till grillat eller grytor men även att pensla köttet med i slutet på grillningen! En fin gåbortpresent!
500g rabarber i bitar (skala inte bort den vackert rosa färgen)
2 rödlökar i tunna skivor
3/4 dl vatten
1 msk 12% ättika
5 dl strösocker
1 msk ingefära
1 msk curry
2 tsk salt
1/2 tsk chili
1. Koka ihop rabarber, rödlök, vatten och ättika i 10 min.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ihop på svag värme i ca 30 min. Rör om försiktigt då också så att det inte bränns i botten.
Koka en stor eller flera små glasburkar i vatten för att sterilisera dom och förvara chutneyn i kylen där den håller i några månader.
Kommentera