VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Banankaka

En riktigt saftig banankaka är så underskattat till fikat!

125g rumsvarmt smör

1.5 dl socker

1 tsk vaniljextrakt

2 ägg

3 mogna, mosade bananer

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

4 dl vetemjöl (eller 4.5 dl glutenfri mjölmix)

1 dl kokosmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa smör, socker och vanilj till en krämig konsistens.

3.Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smörsmeten tillsammans med de mosade bananerna.

5. Klä en 1.5 L brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i ca 40-50 min. Testa med en torr sticka i mitten av kakan i slutet på gräddningen. Den ska komma upp utan smet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *