Hej!
Nu har jag det bästa receptet på hembakta hamburgerbröd! Sååå saftiga och goda blev dom! Höga och härliga att fylla 😋 Gör dubbel sats och frys in! Eller ge bort en hög i present! Nu börjar ju grillsäsongen!
Ca 20 st
50g jäst
50g smält smör eller 1/2 dl olja
5 dl mjölk eller vatten
1/2 msk salt
1 msk honung
1 ägg
660g (11 dl vetemjöl)
Topping:
1 ägg
Sesamfrön, vallmofrön eller annat gott
1. Lös jästen i mjölken och blanda ihop med resten av ingredienserna. Knåda degen minst 10 min tills den känns slät och elastisk och släpper bänken. Låt degen vila på bänken i 10 min och dela den sen i 20 bitar och knåda till runda bollar. Jäs igen till dubbel storlek övertäckta med kökshandduk.
3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på valfri topping. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 10 min till både ovansidan och undersidan blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Kommentera