VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Oreotårta

Den här tårtan var ett önskemål från Melwin när vi firade honom idag med släkten! En härlig chokladtårta med Marängsmörkräm och Oreokakor! Glutenfria bottnar med en mix som jag länkar till här under. Annars tar du bara fin glutenfri mix.

Ca 20 bitar

Botten:

6 dl glutenfri mjölmix

5 dl strösocker

2 dl kakao

2 tsk bakpulver

1.5 tsk bikarbonat

2 tsk salt

2 tsk vaniljpulver

2.5 dl mjölk

1 dl neutral olja

3 ägg

2 dl kokande vatten

Marängsmörkräm:

5 äggvitor

250g socker

1 msk vaniljsocker

450g smör

250g mörk choklad

1 nypa salt

Chokladmousse:

3 dl grädde

2 msk cremé fraîche

1/2 dl socker

1/2 dl kakao

Chokladganache:

150g mörk choklad

150g grädde

Oreokakor

1. Botten. Blanda alla torra ingredienser och vispa ihop med olja, ägg och mjölk (går fint med havremjölk eller annan mjölk) Vispa i några minuter. Tillsätt vattnet och vispa i nån minut. Klä 2 st 20cm springformar och fyll med smet. Grädde ca 30 min tills dom är torra i mitten. Låt svalna uppochner för att bli platta.

2. Marängsmörkräm med choklad. Värm vitor, socker och vaniljsocker över vattenbad och under omrörning då och då tills alla sockerkristaller löst upp sig helt (60 grader) Vispa (helst i maskin) tills marängen svalnat och bildar vita, blanka toppar. Smält under tiden chokladen. Tillsätt rumsvarmt smör i omgångar och vispa under tiden. Tillsätt chokladen under vispning. Vispa 1 min på hög effekt.

3. Dela varje botten i 3 lager. Fyll varje lager med marängsmörkräm. Spackla även hela utsidan med ett tunt lager. Ställ kallt i kylen. Håller sig inplastad i kyl minst 2 dagar.

4. Täck med ett till lager smörkräm. Om du har kvar och det har gått 2 dagar så vispa bara upp igen så den blir len och jämn. Ställ kallt i nån timme.

5. Ganache. Finhacka chokladen och värm grädden het. Häll grädden över chokladen och vänta nån minut. Vispa om så all choklad löser sig. Låt svalna.

6. Häll ganachen över kanten på tårtan.

7. Chokladmousse. Vispa ihop alla ingredienser slarvigt och ställ i kylen 10 min. Vispa upp till fluff och spritsa på tårtan.

8. Dekorera med Oreokakor!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *