Hej!
Hoppas ni mår finfint och att ni hittar små ljusglimtar i vardagen nu när mörkret är här! Jag längtar tills vi ska sätta upp belysning på verandan så man ser lite grann iallafall när hunden ska ut sent på kvällen ? Jag väntar nån vecka eller två till…får fasen inte se för juligt ut..
Ca 25-30 st
Botten:
g gram färska, urkärnade dadlar
1.5 dl rostade hasselnötter
l riven kokos
3 msk kakao
1.5 msk vatten
Fyllning 1:
g osötat jordnötssmör
75g färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt eller pulver
Fyllning 2:
g osötat jordnötssmör, osötad
1.5 dl kokosmjölk – det vita, fasta överst i burken
2 tsk honung
1 tsk vaniljextrakt eller pulver
Topping:
2 dl jordnötter
50g mörk choklad, mjölkfri
1.Botten: Mixa ihop alla ingredienser. Smörj en 20 cm form med kokosolja och tryck fast bakplåtspapper så det gör upp några cm på kanternna. Tryck ut degen i ett jämnt lager.
2. Fyllning 1: Mixa ihop allt med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnenlagret.
3. Fyllning 2: Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1.
4. Grovhacka jordnötterna och strö över hela kakan. Smält chokladen och ringla över. Ställ kallt i kylskåp för att stelna till något. Skär i rutor innan servering!
Kommentera