Jag bakar sällan cupcakes trots att jag har ett skåp i köket PROPPAT med formar i alla de storlekar och mönster! Jag måste baka mer cupcakes. Enkelt och kul att se på. Kidsen gullar att dekorera när dom får chansen ?❤️ Så, igår fick jag ett litet ryck när vi hade hantverkare hemma. En saftig och fluffig cupcake, fylld med sötsyrlig lemoncurd…toppad med en len färskostfrosting med även den en touch av citron ?
12-14 st
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 dl potatismjöl
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning: lemoncurd (recept längre ner!)
Frosting:
50g rumsvarmt smör
100g Cream cheese
6 dl florsocker
Saft och zest av 1/2 citron
1. Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt, ca 5 min.
2. Knäck i ett ägg i taget och vispa smeten jämn mellan varven på hög effekt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Vänd om med stora luftiga tag så smeten blir jämn och fin.
4. Placera 12-14 muffinsformar i en muffinsform och fyll till 3/4 med smet. Grädda i ca 20 min i 175 grader tills dom känns torra om man sticker ner en sticka i mitten. Låt svalna på galler.
5. Gröp ur ett hål i varje muffins och fyll med lemoncurd.
6.Frosting:
Vispa smöret mjukt och blanda i resten av ingredienserna. Vispa till en fluffig fin konsistens. Spritsa varje muffinsen och servera!
Kommentera