Det här brödet är mitt favoritbröd och nu har jag gjort det glutenfritt! Suck..jag vet..många av er tycker att det är jobbigt och överambitiöst att baka eget bröd MEN detta orkar alla göra, promise! Gegga ihop alla ingredienser, tryck ner degen i 2 formar, grädda 60 min, klaaaaaart!!
2 limpor
5 dl yoghurt
2 ägg
1 dl mörk sirap
5 dl glutenfria havregryn
3 dl bovetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 msk salt
1 msk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 msk brödkryddor
1 dl russin
Blanda alla ingredienser.
Klä 2st 1.5L brödformar med bakplåtspapper.
Fyll dom med brödsmeten.
Grädda i 175 grader i ca 60 min. Låt svalna på galler.
Hej hopp!
Hej och tusen tack för receptet!!!!!!!!!!!
Jag har varje vecka bakat detta bröd 2-3 ggr sedan du la ut receptet, ännu en gång tusen tack!!!!!
Men åååh vad glad jag blir! Vad kul!