VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jordgubbstårta!

En glutenfri jordgubbstårta blir detox midsommar i år! ? Så saftig och god!

Den här godingen fick jag inspiration av fantastiska Baka med Frida som gör så härliga recept! Älskar hennes energi och ödmjuka sätt ?? Så här har ni en saftig, glutenfri jordgubbstårta med touch av cheesecake och kardemumma!

Recept 20 bitar

7 ägg

4 dl socker

1 dl rismjöl

2 dl maizena

2 dl potatismjöl

3 tsk bakpulver

2-3 tsk vaniljpulver

2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning:

4 dl grädde

200g creamcheese

1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

Rivet skal av 1 citron

75g jordgubbar

Spackel & topping:

3 dl grädde

200g Jordgubbar

1. Botten. Vispa ägg och socker i minst 6 minuter på medelhastighet tills det är ljust och riktigt fluffigt. Medelhastighet ger mindre och tåligare bubblor istället för stora som turbovispning ger. Mindre men fler bubblor ger luftigare och stabilare bottnar som inte riskerar att sjunka lika lätt i ugnen.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta mer i smeten. Ta en slickepott och vänd runt hela smeten från botten med stora luftiga tag så allt blandas ordentligt men behåller luften och volymen.

3. Klä 2 st 24 cm springformar med bakplåtspapper både i botten och sidorna och fyll dom med lika mycket smet. Grädda i 175 graders värme i ca 30 min. Jag bakar hellre såna här stora smeter i 2 formar för att minska ugnstiden och få ett säkrare slutresultat. Har du endast 1 form så förläng ugnstiden tills den är klar i mitten, dvs torr när du testar med en sticka i mitten. Låt svalna helt uppochner på galler under kökshandduk.

4. Fyllningen. Vispa grädde, creamcheese, socker, vaniljsocker och citronskal tills det når spritsbar konsistens. Mixa 75g jordgubbar och låt rinna av i ett durkslag en liten stund. Hacka 200g jordgubbar i små bitar. Vänd ner purén och bitarna i grädden.

5. Montera. Dela bottnarna i 2-3 lager var. Spritsa en ring av grädde på varje botten och fyll med jordgubbsfyllning. Varva bottnar med fyllning hela vägen upp. Spackla hela tårtan med ett tunt lager grädde. Hit kan du förbereda dagen innan servering. Det blir bara saftigare och bättre!

Spackla hela tårtan med grädde och dekorera med jordgubbar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *