På söndag är det Mors Dag och det ska firas med buller & brak…eller som en följare på Instagram skrev ”bullar & bak!” ?? Bjud på en hembakad brownie med en klick grädde vetja!
Jag bakar den glutenfri men det går fint att byta ut rismjöl och potatismjöl till 2.5 dl vanligt vetemjöl.
100g mörk choklad
125g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2 tsk salt
50g grovhackade nötter
100g ljus choklad
Rivet skal av 1 citron
25g mörk choklad
25g vit choklad
1. Smält ihop choklad och smör på svag värme.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt.
3. Rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
4. Blanda ihop rismjöl, potatismjöl, kakao och salt och vänd ner i smeten.
5. Tillsätt nötter, grovhackad choklad och citronskal.
6. Häll smeten i en fyrkantig 20x20cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 20 min i 175 grader. Ta hellre ut kakan lite tidigare än att den blir torr. Låt svalna.
7. Smält den mörka och den vita chokladen var för sig och ringla över kakan. Låt stelna och skär sen i fyrkanter.
Kommentera