VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladbiskvier med salt Dulce de Leche

Min farmor var en mästare på biskvier. Hon gjorde dom små små och helt perfekta. Här har jag gjort chokladbiskvier med marängsmörkräm och saltad Dulce de Leche 🥳 Såååå galet goda!!! Jag gör oftast bottnarna med rostad sötmandel så det blir mer smak. Dulce de Leche kan man antingen koka själv av kondenserad mjölk men det finns färdig 😄

Botten:

175g sötmandel

2 dl socker

2 äggvitor

1 nypa salt

Marängsmörkräm:

2 äggvitor

1.5 dl socker

1 nypa salt

75g mörk choklad

200g rumstempererat smör

1 dl Dulce de Leche

1.5 tsk salt

250g mörk choklad att doppa i

1. Bottnarna.

Rosta mandeln i ca 15 min i 175 grader. Låt svalna och mal dom fint. Rör ihop med socker, salt och äggvita till en trög smet.

2. Klicka ut smeten i små högar så stora som du vill vill ha dina biskvier. Jag brukar fästa bakplåtspappret med små klickar smet i varje hörna undertill så går det lättare att spritsa ut. Grädda i ugnen i ca 14 min tills dom blivit svagt gyllenbruna men fortfarande sega i mitten. Svalna.

3. Marängsmörkräm:

Blanda äggvita, socker och salt i en rostfri bunke och ställ över ett vattenbad. Rör sakta runt i blandningen så alla sockerkristaller löser sig. Känn efter genom att gnugga lite smet mellan fingrarna eller använd termometer och värm till 60 grader.

4. Tag av bunken från värmen och vispa på hög effekt tills marängen är blank och fin och svagt ljummen. Smält under tiden chokladen och låt svalna. Tillsätt smöret i omgångar medans du vispar. Tillsätt den avsvalnade, smälta chokladen och vispa på hög effekt i nån minut tills du har en fluffigt härlig marängsmörkräm!

5. Vispa ihop Dulce de Leche med saltet och fyll en spritspåse.

6. Montering!

Fyll en spritspåse med marängsmörkräm och spritsa höga ringar på varje bottens baksida. Fyll hålet med kolakrämen. Ställ kallt i 30 min.

Spritsa över kolan med resten av marängsmörkrämen. Ställ kallt igen i 30 min.

Smält chokladen. Temperera om du vill få en blank yta som inte kladdar och doppa varje biskvi så marängsmörkrämen täcks.


Kommentarer


  1. Fia 9 juni, 2019 on 21:39 Svara

    Wow ser så gott ut, måste pröva.

    • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:26 Svara

      Jamen gör det! Såå galet gott 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *