VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Färgglad påsktårta!

Påsken är så härlig tycker jag. Vintern är bakom oss, ljuset och värmen är här..(iallafall lite varmare 😅) och påsken har inte några krav såsom julen har! Kravlöst, njuta av god mat och förhoppningsvis kunna sitta ute och fika medan kidsen far runt och letar ägg på tomten.

Här är en påsktårta som är kul att bjuda på! När första biten är skuren tittar en överraskande insida fram!

Regnbågsfärgad påsktårta!

12-15 bitar

Botten enligt ”3-lika” recept

Gul botten:

Ställ 3 stora glas på bänken.

Glas 1: 2 ägg

Glas 2: socker upp till samma nivå som äggen i glas 1.

Glas 3: potatismjöl i samma nivå som de andra fyllda glasen plus 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk salt.

Vispa ägg och socker pösigt i några minuter. Tillsätt gul färg på slutet och fortsätt vispa så smeten färgas jämnt.

Tillsätt de torra ingredienserna från glas 3 plus 20g smält smör och vänd ihop allt med stora luftiga tag med slickepott.

Smörj en 20 cm springform och klä med bakplåtspapper både i botten och på sidorna. Fyll i smeten och grädda i ca 30 min tills den är helt klar.

Rosa botten:

Upprepa 3-lika receptet med tillsätt röd färg i ägg- och sockervispet.

Har du två formar så grädda båda bottnarna samtidigt. Låt svalna.

Creamcheesegrädde:

6 dl grädde

150g creamcheese

1/2 dl strösocker

2 msk citronsaft

Zest av 1 citron

1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig vit fyllning. Tag hälften av creamcheesegrädden och ställ åt sidan. Resten av fyllningen delas upp i så många skålar som du vill ha färger på tårtan. Lägg varje färgad fyllning i varsin spritspåse.

Montering:

Skär den gula och rosa tårtbotten i 2 lager. Stansa sen ut varje lager i 5 olika stora ringar som är lika breda. Jag använde en liten springform, en temugg, en dessertring, kakmått och till slut en tyll för minsta ringen i mitten.

Lägg en av de största ringarna på ett tårtfat, tex rosa. Spritsa ofärgad fyllning innanför ringen. Lägg in en gul, mindre ring, spritsa fyllning, lägg dit en rosa igen. Bygg inåt tills hela bottenlager 1 är klart. Bred på ett lager fyllning ovanpå hela botten. Fortsätt med nästa lager men börja med stor gul ring ytterst. Snart är hela tårtan i schackmönster uppbyggd och då avslutar du med att spackla hela tårtan med ett tunt lager fyllning.

Dekorera sen resten av tårtan med regnbågens alla färger och avsluta med några godisägg på toppen!

Jag använder gelfärger från Dr.Oetker att färga med. Dom är azofria och lätta att dosera. Finns i bakhyllan i din butik!

Så här gör jag när jag ska spritsa många färger i samma sprits. Lägger fyllningen i korvar bredvid varandra på plastfilm. Rullar ihop och lägger hela korven i en spritspåse! Så smidigt och enkelt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *