VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladcupcakes fyllda med hallonmousse, toppade med chokladmousse

Hej!

På lördag ska jag leverera till ett bröllop. Chokladcupcakes är temat! Jag ville ha en saftig, hög cupcake och här är det perfekta receptet! Ödmjukt va? ?

ca 12 st

2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mjölmix)

2.5 dl strösocker

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljpulver

1 dl mjölk

1/2 dl neutral olja

1 ägg

1.5 dl kokande vatten

.

Blanda alla torra ingredienser.

Tillsätt mjölk, olja, ägg och vispa smidigt.

Tillsätt det heta vattnet och vispa på hög effekt i 1 min.

Fyll formarna till 3/4. Grädda ca 15-18 min. Testa med sticka att dom inte är kladdiga i mitten. Svalna.

Hallonmousse:

100g hallon

2 msk socker

1 tsk citronsaft

1 gelatinblad

2 dl grädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp hallon med socker och mixa med stavmixer. Jag silar aldrig bort kärnorna för jag gillar konsistensen men det gör man så klart som man vill. Rör i gelatinbladen och låt sen svalna. Vispa grädden och rör ihop med hallonen. Stansa it ett hål i varje cupcake och fyll med hallonmousse.

Chokladmousse:

3 dl grädde

2 msk kakao

2 msk socker

.

Vispa ihop allt så inget flyter torrt på ytan. Ställ kallt i 10 min. Vispa upp till en fluffig mousse. Dekorera alla cupcake! .


Kommentarer


  1. Therese 25 maj, 2019 on 16:39 Svara

    Mmmmums! Går dessa att frysa, innan eller efter hallonmoussen? Behöver göra dem glutenfria. ?

    • Älska att baka 26 maj, 2019 on 11:17 Svara

      Absolut! Jag skulle ändå frysa dom innan fyllning.

Lämna ett svar till Therese Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *