Hej!
På lördag ska jag leverera till ett bröllop. Chokladcupcakes är temat! Jag ville ha en saftig, hög cupcake och här är det perfekta receptet! Ödmjukt va? ?
ca 12 st
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mjölmix)
2.5 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk
1/2 dl neutral olja
1 ägg
1.5 dl kokande vatten
.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt mjölk, olja, ägg och vispa smidigt.
Tillsätt det heta vattnet och vispa på hög effekt i 1 min.
Fyll formarna till 3/4. Grädda ca 15-18 min. Testa med sticka att dom inte är kladdiga i mitten. Svalna.
Hallonmousse:
100g hallon
2 msk socker
1 tsk citronsaft
1 gelatinblad
2 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp hallon med socker och mixa med stavmixer. Jag silar aldrig bort kärnorna för jag gillar konsistensen men det gör man så klart som man vill. Rör i gelatinbladen och låt sen svalna. Vispa grädden och rör ihop med hallonen. Stansa it ett hål i varje cupcake och fyll med hallonmousse.
Chokladmousse:
3 dl grädde
2 msk kakao
2 msk socker
.
Vispa ihop allt så inget flyter torrt på ytan. Ställ kallt i 10 min. Vispa upp till en fluffig mousse. Dekorera alla cupcake! .
Mmmmums! Går dessa att frysa, innan eller efter hallonmoussen? Behöver göra dem glutenfria. ?
Absolut! Jag skulle ändå frysa dom innan fyllning.