En riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka! En riktig hälsobomb faktiskt 🤩 Ingen ugn behövs men en bra mixer är bra. Jag har en liten en från Philips. Den gör jag nötsmör med också. Blir kanon!
10-12 bitar
Botten:
1 dl solrosfrön
1 dl rostade hasselnötter
12 st urkärnade dadlar
1/2 dl kakao
1 msk vatten
1 dl kokosflingor
Övre lagret:
4 nävar sötmandel eller andra nötter
12 urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
3 dl kokosgrädde
1/2 dl kakao
50 g smält, mörk choklad
1 vaniljpulver
Topping:
1 näve finhackade nötter, bär eller något annat som du gillar.
1. Botten: Mixa fröna och nötterna fint och tillsätt resten av ingredienserna. Känns det för torrt för att gå ihop så tillsätt mer vatten.
2. Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper och tryck ut bottenmassan jämnt.
3. Övre lagret: Mixa nötterna till ett nötsmör eller så fint det går. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till tills allt gått ihop till en tjock, härlig chokladsmet.
4. Bred fyllningen över botten och strö över det du valt som topping. Ställ i kylen i ett par timmar, gärna över natten.
5. Servera med färska bär.
Kommentera