VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljpannacotta med havtorn

Hej!

Den här desserten är enkel att göra och kombon sött/lent mot syrligt är såååå god! Jag köpte havtorn i frysdisken på Hemköp.

4-6 portioner

3 gelatinblad

4 dl grädde

1 dl fet yoghurt

1 dl strösocker

1 vaniljstång

Havtornspegel:

2 gelatinblad

200g havtorn

1 dl strösocker

1. Pannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

2. Kola upp grädde, yoghurt, socker och vaniljstång.

3. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna några minuter och häll i serveringsglasen. Låt stå kallt i ca 2 timmar tills den satt sig.

4. Havtornspegel. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

5. Mixa havtornen med stavmixer och sila bort kärnorna med baksidan av en sked.

6. Koka upp saften från bären med socker. Rör ner gelatinbladen och låt svalna något.

7. Häll försiktigt havtornspegeln över varje portion pannacotta och ställ kallt i nån timme tills allt stelnat.

Servera!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *