VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Petit Choux

Det här lilla bakverket är fantastiskt! Möjligheterna är oändliga då du kan fylla med mer matiga alternativ såsom skagenröra, svampstuvning, fräscha röror eller så serverar du som dessert med vaniljkräm, Nutella, chokladmousse, glass eller halloncreme! Ni hör ju, underbart! Spritsa ut som små maränger, korvar, eller varför inte en krans! Grädda ordentligt,hellre för mycket färg än för lite för då sjunker dom ihop och blir trista. Smeten håller sig i sin spritspåse i 2 dagar i kylen vilket är skönt då man kan grädda innan gästerna kommer utan att få för mycket jobb.

3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl (eller 2 dl potatismjöl och 1 dl rismjöl för glutenfritt)
3 st ägg
1 nypa salt
1. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp.
2. Vispa ner mjölet och fortsätt vispa kraftigt så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min.
3.Tillsätt äggen, lite i taget och vispa med en trädlev, som en galning igen tills det blir en slät, blank, tjock smet.
4. Fyller spritspåse och spritsa ut dina små petit choux på en plåt med bakplåtspapper. Stora som en gammal 5-krona är ca 15 min i ugn, större…ja, längre tid. Låt svalna och fyll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *