Hej!
Den här godingen njöt vi av igår på midsommarafton efter grillmiddagen. Nötig, crunchig botten och len jordgubbsglass! Sååå god! Den räcker till ca 12-15 pers.
Botten:
3 äggvitor
2 dl florsocker
2 dl finhackade hasselnötter
1 dl finhackade mandlar
Glassfyllning:
400g jordgubbar
1/2 dl florsocker
6 dl grädde
1 vaniljstång
1/2 burk kondenserad mjölk
1 dl fet yoghurt
10 jordgubbar
1. Rosta nötterna i en torr panna tills det doftar gott. Låt svalna något och blanda med florsockret.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner nötterna.
3. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i 200 graders värme i ca 12- 15 min. Låt svalna.
4. Tvätta formen och klä om med bakplåtspapper, både i botten och upp på kanterna. Lägg ner nötbotten i formen igen.
5. Mixa jordgubbarna slätt och vispa ihop med florsockret.
6. Vispa grädden till toppar med fröna från vaniljstången. Vänd ihop med den kondenserade mjölken, yoghurten och hälften av jordgubbspurén.
7. Fyll formen med glassmet och avsluta med att ringla över resten av jordgubbspurén. Frys tårtan över natten. Tag fram minst 45 min innan servering och dekorera med jordgubbar.
Kommentera