VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfritt nötbröd!

Hej!

Igår bakade jag ett himla härligt bröd! Jag älskar nötiga bröd med massa fröer och grova mjöler och jag har saknat det sen jag la av med gluten helt för snart 2.5 år sen. MEN! Nu har jag receptet! Nu har ni det också 😄

2 dl glutenfria havregryn

1 dl chiamjöl

1 dl bovetemjöl

1 dl durramjöl

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1 dl hasselnötter

2 tsk bikarbonat

2 tsk salt

2 tsk brödkryddor

1 tsk kanel

3 msk honung

1 ägg

4 dl fet yoghurt

1 rivet äpple

Blanda alla ingredienser till en kletig smet. Fyll en 1.5 liters brödform. Grädda i ca 60-70 min i 175 grader. Låt svalna helt innan du skär upp.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *