VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hamburgerbröd

Hej!

Nu har jag det bästa receptet på hembakta hamburgerbröd! Sååå saftiga och goda blev dom! Höga och härliga att fylla 😋 Gör dubbel sats och frys in! Eller ge bort en hög i present!

Ca 20 st

660g (11 dl vetemjöl)

25 g jäst

50g smält smör

5 dl mjölk eller vatten

1/2 msk salt

1 msk honung

1 ägg

Topping:

1 ägg

Sesamfrön, vallmofrön eller annat gott

1. Lös jästen i mjölken och blanda ihop med resten av ingredienserna. Knåda degen minst 10 min tills den känns slät och elastisk och släpper bänken. Jäs övertäckt i 60 min till dubbel storlek.

2. Dela degen i 20 bitar och knåda till runda bollar. Jäs igen till dubbel storlek övertäckta med kökshandduk.

3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på valfri topping. Grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 10 min till både ovansidan och undersidan blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *