VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vegansk tårtbotten

God kväll!

Jag står och bakar som en dåre i köket! Puh..mycket beställningar nu inför skolavslutningar och studenter. Jag har 2 beställningar på veganska tårtor och jag har tröttnat på dom jag brukar göra med botten av dadlar och nötter och kokosmjölkfyllning med hallon osv. Himla goda men nu ville jag ha en mer klassisk jordgubbstårta fast vegansk! Jag använde mig av Xantangummi den här gången för att få lite mer ”fluffig” botten. Det finns i många matbutiker nu så spana runt på bakhyllan. Suveränt att använda i glutenfri bakning!

Jag gjorde 3 försök och nu blev det riktigt bra, tjihoooo!!! Här har ni receptet!

Ca 10 bitar

4.5 dl av Carros glutenfria mix

2.5 dl socker

1 nypa salt

3/4 tsk xantangum (finns i fler butiker nu!)

3 tsk bikarbonat

1 dl neutral olja

4 dl sojamjölk

1 tsk vaniljextrakt

1. Blanda allt torrt.

2. Tillsätt resten och vispa ihop till en slät smet.

3. Klä en 20 cm springform med bakplåtspapper. Fyll med smet och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter.

Låt svalna uppochner under kökshandduk.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *