VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lingondrömmar

Hej!

Fredagens här igen och jag ska baka tårta direkt när jag kommer hem från jobbet. En tårtbeställning till en 40-åring som älskar fotboll och Hammarby kombinerat med dottern som fyller 10 och älskar hästar 😅 Puh! Får se vad jag hittar på. Bottnarna är redo att fyllas och jag ska förbi Panduro på vägen hem för att få inspiration. Jaja, här har ni recept på en fantastiskt god liten kaka! Drömmar! MED lingonpulver! Så gott!

Njut av helgen nu!

Foto av Fredrik Nylén 💕

CA 60 st

100g rumsvarmt smör

2.5 dl strösocker

3/4 dl neutral olja

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk hjorthornssalt

3 msk lingonpulver (finns på bakhyllan av Khoisan Tea)

1. Vispa smöret vitt i några minuter.

2. Blanda i resten av ingredienserna och knåda ihop degen snabbt så den blir jämn.

3. Dela degen i 60 bitar och rulla till bollar.

4. Lägg lingonpulvret i ett glas och skaka runt en boll i taget så den täcks helt av lingonpulver.

5. Placera bollarna på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite lätt och grädda i 130 grader i ca 11 min. Kakorna ska spricka upp fint men inte få färg.


Kommentarer


 1. Diti 27 april, 2018 on 22:50 Svara

  Hej! Ville bara säga att jag häromdan upptäckte din blogg och den ger mig så mycket inspiration och skratt! Tycker om ditt sätt att skriva och uttrycka dig
  😊 Har ännu inte provat några recept men det kommer jag göra alldeles snart. Tack för din tid du lägger för oss läsare.

  • Älska att baka 29 april, 2018 on 10:12 Svara

   Hej!
   Hahaha, oj då! Välkommen! Jag har haft den här bloggen i 7 år nu och kämpat som en dåre med att lägga ur recept men senaste året har jag kastat in handduken och insett att det är obetalt jobb som tar fruktansvärt mycket tid. Så, de flesta recept lägger jag numera upp på Instagram så följ mig där på @alskaattbaka 🤗 Här lägger jag såklart också upp recept men jag har släppt pressen och det känns jätteskönt. Håll utkik här för recept kommer även om det inte ör varje dag som förut 😄

   • Diti 30 april, 2018 on 10:52 Svara

    Jag är lite sen i starten med att upptäcka bloggande överhuvudtaget😋 Har full förståelse för att du dragit ned kraven, mycket klokt gjort. Tyvärr är jag sen med Instagram också (läs: har inte det) men ingen fara har många recept att prova härifrån.
    Så roligt att du svarade, tack så mycket😊 Igår provade jag mitt första recept kyckling med ajvar. Mycket gott och så enkelt med ingredienserna.!

 2. Diti 30 april, 2018 on 10:52 Svara

  Jag är lite sen i starten med att upptäcka bloggande överhuvudtaget😋 Har full förståelse för att du dragit ned kraven, mycket klokt gjort. Tyvärr är jag sen med Instagram också (läs: har inte det) men ingen fara har många recept att prova härifrån.
  Så roligt att du svarade, tack så mycket😊 Igår provade jag mitt första recept kyckling med ajvar. Mycket gott och så enkelt med ingredienserna.!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *