VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Semmelmuffin!

Hej!

Idag är det ju äntligen Fettisdag! Om ni inte hinner baka riktiga semlor men ändå vill baka nåt snabbt så är dessa perfekt! Jag gör dom glutenfria men vill du inte det så tar du och byter ut alla mjölsorter till 2 dl vetemjöl.

12 st

200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1 dl rismjöl

1.5 dl potatismjöl

1.5 dl mandelmjöl

1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

1 tsk fiberhusk

Mandelmassa:

2 dl sötmandel

2 dl florsocker

1.5 dl vispad grädde

Topping:

4 dl grädde

Florsocker

1. Vispa smör och socker så det blir ljust och krämigt, ca 5 min.

2. Knäck i ett ägg i taget och vispa smeten jämn mellan varven.

3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd om med stora luftiga tag så smeten blir jämn och fin.

4. Placera 12 muffinsformar i en muffinsform och fyll till 3/4 med smet. Grädda i ca 20 min i 175 grader tills dom känns torra om man sticker ner en sticka i mitten. Låt svalna på galler.

5. Mandelmassa.
Mixa mandlarna fint och rör ihop med vispad grädde och florsocker.

6. Skär ett lock av varje muffin och gröp ur ett hål i mitten. Fyll med mandelmassa, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker!


Kommentarer


  1. Evelina 12 februari, 2019 on 20:52 Svara

    Vilka fina semnelmuffins. För bra längesedan hade du ett recept på glutenfria havre/ digestive kex. Jag önskar få det av dig om du vill dela ned dig. Tack på förhand mvh Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *