VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kalljästa frallor!

God morgon!

Här doftar det nybakat bröd och kidsen njuter! Jag håller mig till chiapudding och glutenfritt knäcke 😄 Här har ni receptet!

KALLJÄSTA FRALLOR

12 st

3 dl ljummet vatten

2 msk olja

20g jäst

1 tsk salt

1 msk honung

5dl dinkel+2 dl rågsikt

Pensling & topping:

1 ägg

skalade solrosfrön, vallmofrön, linfrön, sesamfrön, pumpakärnor eller vad du har hemma.

1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, honung och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.

2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jästa i 15 minuter, pudra över rikligt med mjöl (så inte plasten fastnar under natten) täck med lös plastfilm så dom får utrymme att jäsa. Ställ in hela plåten i kylen över natten. Jag har en lite mindre plåt som passar perfekt i kylen!

3. Morgon! Pensla frallorna med ägget uppvispat med lite vatten och en nypa salt och strö över valfri topping.

4. Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *