VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljmunkar!

Hej!

Idag fyller vår älskade Melwin 9 år och vi har firat hela härliga dan ❤️ Släkten kom på kalaset och vi bjöd på lasange, sallad, chokladmoussetårta, hemmagjorda Ballerinakakor och vaniljmunkar! Här har ni receptet på ljuvliga munkar med hemmagjord vaniljkräm 😄

Ca 25-30 st 

20g jäst

5 dl fet mjölk

1 msk mortlade kardemummakärnor

1 tsk salt

1.5 dl fint rårörsocker

1 ägg

800g vetemjöl

150g rumsvarmt smör

Vaniljkräm:

5 dl fet mjölk

1 vaniljstång

5 äggulor

1.5 dl strösocker

3 msk majsstärkelse

25g smör

Fritering och garnering:

1 L neutral olja

1 dl strösocker

1. Värm mjölken till ljummen och blanda ihop alla ingredienser till degen. Jobba degen i 10 min i maskin eller 15 min för hand tills degen släpper bunkens kant och känns jämn och fin. Pudra över mjöl och täck degen med plastfilm. Jäs till dubbel storlek.

2. Vaniljkräm: Koka upp mjölken med delad vaniljstång och frön. Låt stå och ta smak i 30 min. Vispa äggulor, socker och maizena till ljust fluff. Häll vaniljmjölken över äggvispet genom en sil och blanda. Häll alltihop i kastrullen igen och sjud under omrörning till önskad tjocklek. Tag av från värmen och klicka i smöret. Vispa blank och jämn och täck med plastfilm. Kyl.

3. Knåda degen till munkarna en snabbis och dela del i 25-30 bitar. Forma varje bit till en boll och lägg på dragfri plats för att jäsa igen till dubbel storlek.

4. Värm upp oljan i en stor kastrull till 170 grader. Lägg ner 3-4 munkar i taget och fritera några minuter per sida tills dom blivit gyllenbruna. Tag upp dom med en hålslev och lägg att svalna något på bakplåtspapper.

5. Rulla munkarna i socker så dom täcks helt. Låt svalna.

6. Fyll munkarna från sidan med vaniljkräm med hjälp av en spritspåse med spetsig lång tyll.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Den här godingen får ni recept på imorgon!

Nu ska vi se Så mycket bättre!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *