VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fjärilskakor

Hej bloggen o alla fina läsare!

Jag fick ett litet ryck idag och tänkte ge er ett gammalt härligt recept på magiska små mördegskakor i form av fjärilar som är roliga att baka! Jag har börjat ge ut recept på Instagram istället då det tar mindre tid. Så följ gärna mig där om ni inte redan gör det! @alskaattbaka Bloggen har alltså hamnat längre ner på priolistan vilket känns skönt. Det tar så oerhört mycket tid.

Här har ni receptet på fjärilskakorna!

30 st

7 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 dl strösocker

300g rumsvarmt smör

1 ägg

1 msk kakao

1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser utom kakaon till en jämn och smidigt deg. Knåda in kakaon i ena halvan av degen. Slå in i plastfilm och kyl i en timme.

2. Kavla ut de båda degarna till 1/2 cm tjocka rektanglar. Lägg dom på varandra och skär till kanterna så dom blir jämna.

3. Rulla ihop degplattan till en korv och tryck till den längs med hela korven så den blir droppformad i genomskärning. Låt änden på rullen sticka upp nån 1/2 cm. (Känselspröten på fjärilen)

4. Dela den droppformade korven på mitten och lägg ihop korvarna bredvid varandra så spetsarna på ”dropparna” pekar uppåt.

5. Skär i tunna skivor på ca 1 cm. Lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck in mitten på kakorna så dom får midjor. Tadaaaa! Fjärilar!

6. Grädda i 200 graders värme i ca 15-20 min. Dom ska bli svagt gyllenbruna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *