VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HästCakepops!

Idag har Milou haft kalas för sina vänner och det är hennes första riktiga kalas. Hon har längtat i 1 år 😄 Hon beställde minihamburgare och morotsstavar med dipp (YEAH, nån liten vitamin slinker ner i barnakropparna!) och hästtårta. Jag bestämde mig för att testa att göra hästar även av cakepops som jag sett på Pinterest och dom blev jädra gulliga 😄

Ca 35 st

Kladdkaka:

150g smält smör

3 ägg

3 dl fint råsocker

1 dl kakao

1 tsk salt

2.5 dl rismjöl

Smör och kakao till formen

Vit, mjölk och mörk choklad.

Klubbpinnar

1. Smörj och strö en 20 cm springform.

2. Rör ihop alla ingredienser och häll i formen. Grädda ca 20-25 min i 200 grader. Den skall fortfarande vara lite lös i mitten när du tar ut den ur ugnen. Kyl över natten.

3. Forma små avlånga korvar med öron av kladdkakan. Gräv direkt ur formen. Lägg på ett fat klätt med bakplåtspapper och kyl nån timme.

4. Smält lite choklad och doppa ena änden av klubbpinnarna. Stick ner i hästhuvudena. Kyl igen i nån timme. Jag sticker ner klubborna i ett stort frigolitblock. Glas med strösocker funkar också.

5. Doppa i smält choklad och dekorera hejvilt!


Kommentarer


 1. mela 7 oktober, 2017 on 18:03 Svara

  tack för tipset

 2. Marie 15 oktober, 2017 on 07:03 Svara

  Åh vilka fina! Dessa måste jag prova:)

 3. Sara 31 oktober, 2017 on 20:44 Svara

  Hej!
  Jag ska göra en kantarellpaj till en fest i helgen men tycker vanlig pajdeg på vetemjöl blir så, hur ska man säga, typ mjölig och smaklös. Jag googlade på lite recept och hittade hit, där du gjorde en köttfärspaj med en pajdeg på havregryn och majsmjöl. Jag undrar lite hur den smakar. Blir den krispig? Och ska man verkligen ha hela havregryn och inte havremjöl? Vad blir skillnaden tror du? Sen undrar jag om man hade kunnat byta ut mjölsorterna mot andra, typ durramjöl, hirsmjöl. Eftersom det är majsmjöl så känns det som att den kommer smaka typ polentagröt eller nachochips, gör den det?

  Förlåt för många frågor haha, men tacksam för svar!

  • Älska att baka 1 november, 2017 on 11:57 Svara

   Hej Sara!

   Jag rekommenderar verkligen dig att testa mitt recept på den glutenfria pajbotten med majsmjöl och havregryn. Den får en vacker gyllengul färg, blir lite knaprig i kanterna men fortfarande lätt att skära och smakar supergott! Inte alls som nachos. Men du kan absolut byta ut majsmjölet mot nåt annat glutenfritt mjöl såsom rismjöl, mandelmjöl eller mixa ihop lite olika. Havregrynen ska vara hela och det blir så gott så!

   Lycka till!

 4. Sara 4 november, 2017 on 11:17 Svara

  Hej!
  Jag ville bara säga att jag testade din pajbotten och den blev SÅ god! Mycket godare än med vetemjöl! Knapriga kanter, mört och fint. Tack för ett nytt favoritrecept! :)

 5. Ingrid 5 november, 2017 on 16:49 Svara

  Hej! Saknar din mysiga blogg!

  • Älska att baka 1 december, 2017 on 23:06 Svara

   Hej Ingrid! Vad gullig du är, tack! Jag har tröttnat på allt jobb som bloggen innebär och jag kommer aldrig upp i dom antal läsare jag behöver för att få betalt. Krasst och trist. Jag ger ut recept här när jag har energi och nya idéer men bara när jag själv vill. Känns jättebra! Tack igen för fina ord! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *