Hej!
Idag har det varit styrelsemöte här i området och det var min tur att hålla i fikat. Jag bjöd på dom härliga havrerutorna med kola och choklad. Det blev succé, hihi! Glutenfri så klart ? Jag vill ju också ha fika!
14 st
Botten:
100g smält smör
3/4 dl fint råsocker
1 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
2.5 dl glutenfria havregryn
1 tsk bakpulver
Kola:
75g smör
2 dl sirap
2 dl grädde
En nypa salt
175g mörk choklad
1. Botten. Blanda alla ingredienser och tryck ut i en 20×20 cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20 min tills den har blivit ljust gyllenbrun.
Låt svalna.
2. Kola. Koka upp alla ingredienser till en tjock härlig kolasmet. För mig tog det ca 20 min i en medelstor kastrull. Mindre kastrull = längre koktid och tvärtom med större. Gör kulprov för att se om kolan kokat klart. (Häll 1 tsk smet i ett glas med iskallt vatten. Smeten skall gå att firma till en seg kula, då är den klar)
3. Häll kolan över botten och ställ svalt.
4. Smält chokladen och bred över kolan. Låt stelna i kylen och skär sen i rutor med vass kniv.
Mums! Dessa ska jag testa att baka i helgen
Mäh! GUD vad gott! Sådana här måste jag baka pronto! Det får banne bli dessa istället för rawfood-bollar nästa gång!