I helgen fick jag äran att baka ihop en bröllopsdessert! Beställningen löd Cakepops av kladdkaka, pavlova med passionsfruktscurd och blåbärspajer med vaniljkräm. Här har ni receptet på pajerna!
20 st
Botten:
0,5 dl florsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
100 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Blåbärssylt:
400g blåbär
200g syltsocker
1 vaniljstång
Ev 1 msk potatismjöl som redning.
Vaniljkräm (1/2 sats)
20 st blåbär och citronmeliss till dekoration
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, maizena, vetemjöl och salt. Hacka i smöret. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in degen i en rulle och kyl i 30 min.
2. Dela degen i 20 bollar och kavla ut till 3 mm tjocklek. Klä formarna med deg och dra tummen längs med kanten så ingen överflödig deg hänger runt kanten. Klipp ut bakplåtspapper till rundlar dubbelt så stora som formarna och klipp som fransar in mot mitten men spar en cirkel i mitten lika stor som botten på formen. Tryck ner pappret på degen och fyll med ärtor eller ris. Grädda 10 min i 200 grader. Tag bort ärtor/ris och papper och grädda 5 min till. Låt svalna innan du försiktigt knackar ur skalet ur formarna.
3. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti som fuktspärr. Svalna.
4. Koka ihop allt till blåbärssylten och red ev med potatismjöl till en tjockare konsistens. Fyll pajerna.
4. Gör vaniljkrämen och låt svalna.
5. Spritsa en boll av vaniljkräm och dekorera med citronmeliss och färskt blåbär.
Det här var inga dåliga små pajer. Gud så gott det ser ut. Måste testa 🙂 Tack för tipset!
Vad kul! Hoppas du har provbakat dom nu ?