VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mördegspaj med blåbärssylt och vaniljkräm

I helgen fick jag äran att baka ihop en bröllopsdessert! Beställningen löd Cakepops av kladdkaka, pavlova med passionsfruktscurd och blåbärspajer med vaniljkräm. Här har ni receptet på pajerna! 

20 st

Botten:

0,5 dl florsocker 

2 dl vetemjöl 

0,5 dl maizena 

100 g rumsvarmt smör 

1 tsk salt

Blåbärssylt:

400g blåbär

200g syltsocker

1 vaniljstång

Ev 1 msk potatismjöl som redning.

Vaniljkräm (1/2 sats)

20 st blåbär och citronmeliss till dekoration

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, maizena, vetemjöl och salt.  Hacka i smöret. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in degen i en rulle och kyl i 30 min.

2. Dela degen i 20 bollar och kavla ut till 3 mm tjocklek. Klä formarna med deg och dra tummen längs med kanten så ingen överflödig deg hänger runt kanten. Klipp ut bakplåtspapper till rundlar dubbelt så stora  som formarna och klipp som fransar in mot mitten men spar en cirkel i mitten lika stor som botten på formen. Tryck ner pappret på degen och fyll med ärtor eller ris. Grädda 10 min i 200 grader. Tag bort ärtor/ris och papper och grädda 5 min till. Låt svalna innan du försiktigt knackar ur skalet ur formarna. 

3. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti som fuktspärr. Svalna.

4. Koka ihop allt till blåbärssylten och red ev med potatismjöl till en tjockare konsistens. Fyll pajerna.

4. Gör vaniljkrämen och låt svalna. 

5. Spritsa en boll av vaniljkräm och dekorera med citronmeliss och färskt blåbär. 


Kommentarer


  1. hannasliv 1 juli, 2017 on 12:37 Svara

    Det här var inga dåliga små pajer. Gud så gott det ser ut. Måste testa 🙂 Tack för tipset!

    • Älska att baka 7 augusti, 2017 on 08:52 Svara

      Vad kul! Hoppas du har provbakat dom nu ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *