Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
I helgen fick jag äran att baka ihop en bröllopsdessert! Beställningen löd Cakepops av kladdkaka, pavlova med passionsfruktscurd och blåbärspajer med vaniljkräm. Här har ni receptet på pajerna!
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, maizena, vetemjöl och salt. Hacka i smöret. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in degen i en rulle och kyl i 30 min.
2. Dela degen i 20 bollar och kavla ut till 3 mm tjocklek. Klä formarna med deg och dra tummen längs med kanten så ingen överflödig deg hänger runt kanten. Klipp ut bakplåtspapper till rundlar dubbelt så stora som formarna och klipp som fransar in mot mitten men spar en cirkel i mitten lika stor som botten på formen. Tryck ner pappret på degen och fyll med ärtor eller ris. Grädda 10 min i 200 grader. Tag bort ärtor/ris och papper och grädda 5 min till. Låt svalna innan du försiktigt knackar ur skalet ur formarna.
3. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti som fuktspärr. Svalna.
4. Koka ihop allt till blåbärssylten och red ev med potatismjöl till en tjockare konsistens. Fyll pajerna.
4. Gör vaniljkrämen och låt svalna.
5. Spritsa en boll av vaniljkräm och dekorera med citronmeliss och färskt blåbär.
Det här var inga dåliga små pajer. Gud så gott det ser ut. Måste testa
Tack för tipset!
Vad kul! Hoppas du har provbakat dom nu 😄