VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Farmors Daimtårta

Hej!

Så här blev Daimtårtan! Den går snabbt att smacka ihop och blir himla god. Jag tredubblade receptet nu och gräddade i långpanna. Det blev en tårta för över 20 pers. Med receptet under så blir det en tårta för ca 10 pers. Perfekt avrundning efter påsklunchen. Farmor gjorde ofta den här när hela släkten kom på middag. Älskade farmor…saknar dig ❤


2 ägg

2 dl socker

100g mald sötmandel

1/2 tsk bakpulver

2 dl grädde

1 msk kakao

1 dubbel Daim (eller hemmagjord Daim)

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda i mandel och bakpulver med stora luftiga tag.

3. Häll smeten i en 24 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 25 min.

4. Vispa grädden med kakaon och bred över kakan. Hacka Daimen och strö över. 


Kommentarer


  1. Camilla J 16 april, 2017 on 22:13 Svara

    Hej.

    Blir botten som en ”mjuk kaka”?

    Ha en fortsatt fin påsk!

    Camilla

    • Älska att baka 16 april, 2017 on 22:15 Svara

      Hej!
      Ja, den blir mjukseg i mitten och frasig i kanterna. Grädden mjukar upp den frasiga marängen något ovanpå. ?

  2. Mia 17 april, 2017 on 00:47 Svara

    Hej!
    Om man liksom jag inte har en form ,spm denpå bilden,med löstagbar kant. Funkar en rund ”vanlig” med löstagbar?
    Och när du trippar,är långpanna då en ugnsplåt (djup)30×40 du menar?
    Tack för kanonrecept!!
    Kram Mia

    • Älska att baka 17 april, 2017 on 15:48 Svara

      Hej!
      Tårtan på bilden är gräddad i en långpanna, dvs en ugnsplåt medlare högre kanter men en vanlig pååkt går också bra. Använd annars en vanlig rund springform. ? Lycka till! Tack för att du läser bloggen !

  3. Daniela 28 mars, 2019 on 16:51 Svara

    Hur maler jag mandeln ?

    • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:30 Svara

      Du maler den i en mandelkvarn eller köper färdigköpt mandelmjöl ?

  4. Britt-Marie 10 juni, 2019 on 11:01 Svara

    Hej. Så ljuvligt god den ser ut, den måste jag göra till midsommar. Du har så mycket bra och goda recept.

    • Älska att baka 15 september, 2019 on 11:34 Svara

      Men tack snälla du! Vad glad jag blir! ???

  5. Anita.brandby 18 september, 2019 on 07:40 Svara

    Kan man ta mandelmjöl istället för mald sötmandel?

    • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:25 Svara

      Absolut!! ?

      • Roland 4 april, 2020 on 14:40 Svara

        Det var den godaste tårtan jag smakat, den kommer jag att göra många gånger.

        • Älska att baka 9 april, 2020 on 08:47 Svara

          Åh vad kul Roland! Tack snälla! ??

  6. Marita Söderholm 5 december, 2019 on 20:37 Svara

    Går det bra att göra botten dagen innan??

    • Älska att baka 21 december, 2019 on 10:28 Svara

      Det går fint! Förvara torrt och svalt bara! Inslagen i folie!

  7. Liz 1 januari, 2020 on 15:04 Svara

    Är det receptet du har skrivit ut nog för att ha i långpanna? Eller ska jag tredubbla det? ??

    • Liz 1 januari, 2020 on 15:06 Svara

      jag läste igenom för sjunde gången och fattade tillslut att det receptet som.anges räcker för tio ? Men så behövs det väl ej tredubblas för 20 pers

      • Älska att baka 1 januari, 2020 on 15:21 Svara

        Hej! Som det står i texten ovanför så är receptet för 10 pers men jag 3-dubblar om jag ska göra långpanna för 20 pers ?

  8. Anne-lee 22 mars, 2020 on 19:27 Svara

    Hej, kan man göra den helt klar med grädde och allt och äta den dagen efter?

    • Älska att baka 9 april, 2020 on 08:48 Svara

      Hej! Det skulle jag inte rekommendera då grädden kommer att göra så den frasiga och fluffiga marängen blir platt och seg ? Men vispa grädden klar och hacka Dajmen så gör den ju på 1 min att montera ?

  9. Eva Franke 23 mars, 2020 on 22:23 Svara

    Hej! Tänkte baka denna tårta till min sons 20- årsdag. Vill bara dubbelkolla två saker; bakas den helt utan smör, och om man inte har en mandelkvarn – vad kan man då ersätta mandeln med? Hälsningar från Eva!

    • Älska att baka 9 april, 2020 on 08:50 Svara

      Heeeej!
      Vad kul! Jajemen, den bakas helt utan smör eftersom det är en marängbotten. Testa att finhacka mandeln med kniv och lägg sen i bunke och rocka loss med stavmixern! Alt köp mandelmjöl! Går också finfint att låta mandeln vara lite grövre hackad ?

  10. Gunilla Lundin 14 juli, 2020 on 21:16 Svara

    En så god tårta! Blev lite över så jag testade att frysa den. Gick hur bra som helst! Denna tårta kommer jag absolut att göra igen!!! Tack för receptet!

    • Älska att baka 14 juli, 2020 on 21:18 Svara

      Nämen åååh vad Gunilla kul!!! Jag gillar att chokladglassen är helt osötad och Dajmen och botten får stå för det! I blev jag sugen på att baka den ?

Lämna ett svar till Älska att baka Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *