Hej!
Så här blev Daimtårtan! Den går snabbt att smacka ihop och blir himla god. Jag tredubblade receptet nu och gräddade i långpanna. Det blev en tårta för över 20 pers. Med receptet under så blir det en tårta för ca 10 pers. Perfekt avrundning efter påsklunchen. Farmor gjorde ofta den här när hela släkten kom på middag. Älskade farmor…saknar dig ❤
2 dl socker
100g mald sötmandel
1/2 tsk bakpulver
2 dl grädde
1 msk kakao
1 dubbel Daim (eller hemmagjord Daim)
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda i mandel och bakpulver med stora luftiga tag.
3. Häll smeten i en 24 cm form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 25 min.
4. Vispa grädden med kakaon och bred över kakan. Hacka Daimen och strö över.
Hej.
Blir botten som en ”mjuk kaka”?
Ha en fortsatt fin påsk!
Camilla
Hej!
Ja, den blir mjukseg i mitten och frasig i kanterna. Grädden mjukar upp den frasiga marängen något ovanpå. 😃
Hej!
Om man liksom jag inte har en form ,spm denpå bilden,med löstagbar kant. Funkar en rund ”vanlig” med löstagbar?
Och när du trippar,är långpanna då en ugnsplåt (djup)30×40 du menar?
Tack för kanonrecept!!
Kram Mia
Hej!
Tårtan på bilden är gräddad i en långpanna, dvs en ugnsplåt medlare högre kanter men en vanlig pååkt går också bra. Använd annars en vanlig rund springform. 😃 Lycka till! Tack för att du läser bloggen !
Hur maler jag mandeln ?
Du maler den i en mandelkvarn eller köper färdigköpt mandelmjöl 🤗
Hej. Så ljuvligt god den ser ut, den måste jag göra till midsommar. Du har så mycket bra och goda recept.
Men tack snälla du! Vad glad jag blir! 🌸🌸🌸
Kan man ta mandelmjöl istället för mald sötmandel?
Absolut!! 🤗
Det var den godaste tårtan jag smakat, den kommer jag att göra många gånger.
Åh vad kul Roland! Tack snälla! 🥳😍
Går det bra att göra botten dagen innan🌺🌺
Det går fint! Förvara torrt och svalt bara! Inslagen i folie!
Är det receptet du har skrivit ut nog för att ha i långpanna? Eller ska jag tredubbla det? 🙏🎂
jag läste igenom för sjunde gången och fattade tillslut att det receptet som.anges räcker för tio 😅 Men så behövs det väl ej tredubblas för 20 pers
Hej! Som det står i texten ovanför så är receptet för 10 pers men jag 3-dubblar om jag ska göra långpanna för 20 pers 🙂
Hej, kan man göra den helt klar med grädde och allt och äta den dagen efter😬
Hej! Det skulle jag inte rekommendera då grädden kommer att göra så den frasiga och fluffiga marängen blir platt och seg 😩 Men vispa grädden klar och hacka Dajmen så gör den ju på 1 min att montera 🥳
Hej! Tänkte baka denna tårta till min sons 20- årsdag. Vill bara dubbelkolla två saker; bakas den helt utan smör, och om man inte har en mandelkvarn – vad kan man då ersätta mandeln med? Hälsningar från Eva!
Heeeej!
Vad kul! Jajemen, den bakas helt utan smör eftersom det är en marängbotten. Testa att finhacka mandeln med kniv och lägg sen i bunke och rocka loss med stavmixern! Alt köp mandelmjöl! Går också finfint att låta mandeln vara lite grövre hackad 😍
En så god tårta! Blev lite över så jag testade att frysa den. Gick hur bra som helst! Denna tårta kommer jag absolut att göra igen!!! Tack för receptet!
Nämen åååh vad Gunilla kul!!! Jag gillar att chokladglassen är helt osötad och Dajmen och botten får stå för det! I blev jag sugen på att baka den 🤗