VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Paj med aprikos och hallon

God morgon!

Den här pajen blev galet god. Sååå god! Den har schysst balans mellan len fyllning och knaprigt smultäcke, söt marmelad och syrliga hallon. En klick grädde eller vaniljkräm till och desserten är ett faktum!

Det här receptet har jag gjort till Smakbox 1-års jubileum. Det har varit så himla roligt att ha fått vara med dom från starten och det är verkligen den bästa jädra boxen man kan prenumerera på. 

Gå in på www.smakbox.se och få 20% jubileumsrabatt på nästa box! Ange ”ALSKAATTBAKA” i kassan. Gäller hela April 😄

Men glöm inte att testa pajen också! 


Botten:
2 dl rismjöl

2 dl mandelmjöl

3 msk florsocker

1 krm salt

2 msk psylliumfröskal

75g smör

1 ägg

Fyllning:

1 burk Bonne Maman Aprikosmarmelad

100g hallon

Smuldeg:

75g smör
1 dl rårörsocker
3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
1 dl rismjöl 
1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver 

1 tsk vaniljpulver
1 näve finhackade hasselnötter

1. Blanda alla torra ingredienser till botten. Nyp snabbt samman med smör och ägg och knåda till en smidig deg. 

2. Smörj en 24 cm pajform med ett tunt lager smör och pudra med rismjöl.

3. Tryck ut degen i formen så att det blir ett jämnt lager på hela botten och upp på kanterna. Ställ formen i kylen i 30 min. 

2. Nagga botten med en gaffel så den inte höjer sig i ugnen. Lägg ett bakplåtspapper som täcker botten och upp på kanterna. Fyll hela pajen med ärtor eller ris. Grädda skalet i nedre delen av ugnen i 10 min i 200 grader. Tag bort ärtorna/riset och bakplåtspapperet och grädda botten i 10 min till. Pensla botten med uppvispat ägg. 

3. Fördela marmeladen i formen. Tryck ner alla hallonen i fyllningen.
4. Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över marmeladen så den täcks. 

5. Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av marmelsden under. Låt svalna något och servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *