VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfria hamburgerbröd!

Hej!

Förra helgen hade vi grannarna över på knytismiddag och ena dottern har celiaki, alltså glutenintolerans så både hon och jag ville ha glutenfri mat på buffén. Jag gjorde glutenfria hamburgare i minisize. Jag hade inte riktigt tid att jäsa deg och googlade efter ett turborecept. Hittade ett på Hälsosam Livsstil som blev såååå bra! Jag gjorde om det lite med andra mjölsorter och det tog totalt 30 min från rota ingredienser i skafferiet till färdiga bröd. Löv it! 

Idag ska jag massera folket på Sachsska Barnsjukhuset, lämna in bilen på reparation, hämta ut hyrbil, åka till Leos Lekland med kidsen på event i Kungens Kurva, puh! Kommer somna gott ikväll men kidsen längtar så dom spricker!  ?


8 stora eller 20 små bröd

4 dl glutenfri mix

2 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

1 dl riven ost, finriven

1.5 tsk salt

3 ägg

3 dl ljummet vatten

Pensling & topping:

Havremjölk och sesamfrön

1. Blanda alla torra ingredienser och ost.

2. Knäck i äggen ett i taget med blandning emellan. 

3. Tillsätt vattnet och rör ihop ”degen” (den är ju kladdig och lite lös) smidig. 

4. Forma till stora eller små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dom lite lätt. 

5. Pendla med havremjölk och strö över sesamfrön.

6. Grädda i 15-30 min beroende på storlek i 175 grader. Glutenfritt bröd blir inte lika lätt gylllenbrunt som bröd med mjöl. Låt svalna på galler under kökshandduk.


Degen är lättjobbad med lätt fuktade händer. Rulla till boll, lägg på plåt, platta till!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *