VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Passionsfruktspannacotta

Imorgon kommer det 3 familjer hit på knytismiddag. 8 vuxna och 9 barn 😄 Längtar! Ska bli så himla kul! Jag tänkte göra passionsfruktspannacotta till efterrätt. Som ni vet så älskar jag att förbereda och då är pannacotta så bra! Med smak av passionsfrukt så blir det en fräsch syrlighet och speciellt eftersom det är lite yoghurt i också. Mums mums! Nu ska jag sätta en härlig deg som ska få jäsa i kylen över natten. Ett stort landbröd med surdeg. 

6 port

2 gelatinblad

100g passionsfruktspuré (finns som 200g förpackning i frysdisken)

1-1.5 dl socker

Frön från 1 vaniljstång

4 dl grädde

1 dl Grekisk yoghurt 10%

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

2. Sjud upp resten av ingredienserna tills sockret löst sig.

3. Tillsätt gelatinbladen och vispa om lugnt och fint så det inte blir bubblor.

4. Häll upp i portionsglas. 

Kyl i 4-5 timmar beroende på storlek på glasen.


Kommentarer


  1. Maria 19 mars, 2017 on 20:23 Svara

    Mums ser det ut, älskar passionsfrukt! Men, de frysta bollarna, jag hittar dem ingenstans längre! Vilken kedja handlar du dem på? De har tidigare funnits på både Coop och Ica men hittar dem ingenstans (i Örebro) längre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *