VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Låt småkockarna ta plats i köket!

Hej!

Förra veckan så åkte jag, Melwin och Milou ut till Lidingö en kväll för att vara med på en matlagningskurs! Eller rättare sagt, kidsen rockade loss i köket medan jag bara tittade på 😄 Det var nämligen en matlagningskurs för barn! Sååå härligt! Företaget startades 2014 av Madeleine  som tyckte att hennes dotter var kinkig med maten. Hon upptäckte att om hon själv fick vara med och röra i bunkarna så var det mycket roligare att sen äta! Precis så tycker jag att det är hemma hos oss också. Barnen blir så stolta när dom fått vara med i prosessen att ta fram en måltid! 

”Vi är en matlagningsskola för barn och ungdomar. Vår vision är att lära ut hur det på ett enkelt sätt går att laga god och hälsosam mat. Vi använder oss av ekologiska och närodlade råvaror för att förmedla medvetenhet och kunskap.”

På med mössa och förekläde! Let’s rock! 

Men först en ”hacka lök skola” med Madeleine. Jag lärde mig också lite knep 😄

Köket var som en liten tomteverkstad med full aktivitet. Barnen diskuterade och valde smaksättning. 


En handske med insydda metalltrådar klädda med latex skyddar små barnahänder från olyckor med kniven. Smart! Kan köpas HÄR! Milou hackade envist på och ville absolut INTE ha hjälp. Trots löktårar.. 


Maten dom lagade smakade fantastiskt och bestod av en quinoasallad med tomat och finhackade dadlar, citron och olja. Till det var det marinerade små kycklingspett och smörstekt brysselkål. 

Hur fungerar egentligen den här spisen? Små fingrar testar och trycker 💜


Det bästa med att låta barnen hjälpa till i köket är att dom blir så himla stolta över det dom lagat! Dom lär sig laga mat från grunden och det är ju verkligen en lärdom för hela livet. ”Det är lättare att lära en 5-åring att steka och koka än en 18-åring” hörde jag en klok kvinna säga. Kunde inte hålla med mer! 

Dax att njuta av måltiden! 

Mina kids är hyfsat vana vid att assistera i köket men efter kursen så ska jag absolut låta dom ta större plats och våga köra på med lite mer avancerade rätter. Jag har helt klart underskattat dom. Dom fixar ju det mesta galant dom små rumpnissarna 😍 Det tar längre tid att laga mat med barnen i köket men vi snackar några minuter. Det gäller bara för oss föräldrar att släppa kontrollen en smula. 

Efter kursen sa Milou i bilen ”Mamma, kan laga mat tillsammans igen? Det här var min favoriträtt!” Lilla sötnöt, SJÄLVKLART! 

Gå in på Småkockarna och kolla igenom utbudet av kurser. Eller tänk vad kul att ha kalas i köket! Eller en bakkurs. Sushikurs kanske? 

Ni får nu 10% rabatt på valfri kurs om ni anger rabattkoden smkbloggevent2017

Passa på nu! Ge ert barn en upplevelse för livet! Tack fina ni för en givande och rolig kväll och tack Urtekram för finfina ekologiska produkter! 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *