VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ekologisk & glutenfri soja!

Hej!

Nu har äntligen Kikkoman kommit med glutenfri och ekologisk soja! Sojabönor är en av dom hårdast besprutade grödorna på detta klot så om man äter sojaprodukter så det är ju himla fint om  dom är ekologiska. Precis som med viner. Sen är det många som inte vet om att soja innehåller vetemjöl men nu finns det bra alternativ!


Glutenfri Tamarisoja, glutenfri Teriyakimarinad och ekologisk soja. Alla dessa kommer att finnas i butik från v.7! 

Gå in på www.taframdetbasta.com för att få tips på hur du kan lyfta smakerna ännu mer med fina sojaprodukter! Mums mums!


Kommentarer


 1. Linnea 23 februari, 2017 on 17:06 Svara

  Är detta någon form av reklam eller samarbete?

  • Älska att baka 24 februari, 2017 on 06:48 Svara

   Jajemen! Ett samarbete med Ta Fram Det Bästa och Kikkoman 😃

   • Alexandra 25 februari, 2017 on 15:40 Svara

    Då ska ju inlägget markeras i början med att det är ett samarbete. Sen visste jag inte att du var glutenintolerant, beklagar.

    • Älska att baka 25 februari, 2017 on 21:41 Svara

     Det väljer jag helt och hållet om jag väljer att markera inlägget. Jag bloggar om bakning och kost och tipsar hejvilt om produkter jag tycker är bra. Jag är inte glutenintolerant. Jag skulle kunna äta gluten varje dag men jag tror helt enkelt inte att gluten är nåt för oss människor att stoppa i oss. Så jag avstår av hälsoskäl och mår mycket bättre i kroppen med glutenfri kost. Har jobbat som kostrådgivare i över 10 år nu och lär mig mer och mer varje dag. Löv it 😃

     • Alexandra 27 februari, 2017 on 22:42

      Fast nej det är ju inte upp till dig? Finns ju väldigt tydliga regler för hur reklam och samarbeten ska markeras. Att säga att man ”tipsar” räcker inte.

     • Älska att baka 6 mars, 2017 on 09:13

      Hej igen Alexandra!
      Så här ligger det till. Vi som bloggar blir ju lite som ”journalister” och vi får ofta varuprover hemskickade för att granska och testa. Det här är ingenting jag får betalt för utan jag väljer helt om jag vill blogga om varan eller inte. Om du har följt min blogg länge så vet du hur noga jag är med vad jag anser vara bra och kvalitativa produkter och de allra flesta varuprover som jag får hemskickade bloggar jag inte om. Så du som läsare av min blogg ska känna att jag verkligen kan stå för produkten och verkligen genuint rekommenderar er läsare att själva testa.
      Hoppas du förstår vad jag menar med att tipsa nu?

      Ha en härlig vecka!

 2. Elsa 23 februari, 2017 on 17:40 Svara

  Fast är det verkligen gluten i all annan soja?

  • Älska att baka 24 februari, 2017 on 06:49 Svara

   Ja, vetemjöl är en ingrediens i soja. Annars står det på flaskan att den är glutenfri och jag har bara hittat en annan soja som är glutenfri men oftast finns den inte i butik.

   • Sara 25 februari, 2017 on 08:51 Svara

    Fast att de är gluten i all soja stämmer inte, mängden gluten ligger i de flesta under gränsvärdet. Så bara för att de står vete betyder de inte att de innehåller gluten.

    Scrolla ner och läs

    https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/gluten/

    • Älska att baka 25 februari, 2017 on 21:38 Svara

     Nej jag vet att så är fallet men det finns ändå folk som inte kan äta soja pga glutenintolerans och då är det himla skönt att kunna köpa en produkt som dom kan lita på utan att få reaktion.

   • Alexandra 25 februari, 2017 on 16:11 Svara

    Fast har du diskuterat detta med en dietist eller bara läst på sojan och dragit egna slutsatser? Följande finns att läsa hos livsmedelsverket:
    ”Livsmedelsverket har analyserat gluten i olika sojasåser som deklarerade vete. Gluten påvisades inte i de ”klassiska” sojasåserna trots att vete deklarerades i innehållsförteckningen. Klassisk sojasås borde inte utgöra någon risk för glutenintoleranta.”

    Har även själv pratat med dietist då min son är glutenintolerant och fick informationen att soja går bra att äta om man är glutenintolerant.

    • Älska att baka 25 februari, 2017 on 21:43 Svara

     För det första så har jag väldigt litet förtroende för Livsmedelsverket. Dom är inte uppdaterade och ligger ca 20 år efter i tiden när det konsert illa mineralanalyser och kostråd. Sen vet jag också att soja kan ätas av de flesta som är intoleranta men inte alla. En del reagerar ändå på gluten i soja och då välkomnar jag ett helt glutenfritt alternativ. 🙂

 3. Kristin 23 februari, 2017 on 22:23 Svara

  Men åh vad bra! Den måste jag titta efter!
  Tack för tipset!

  • Älska att baka 24 februari, 2017 on 06:50 Svara

   Vad härligt! Kika i din butik för dom ska finnas ute nu 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *