VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med chokladtryffel & flingsalt

Hej!

Nu är årets träningsresa färdigplanerad och i Maj så drar vi för 4:e året! Längtar så jag smäller av! Nu ska jag våga mig på att boka in en dansutbildning innan…gulp. Jag har velat i flera år men inte haft verkan tid eller vågat men nu jäklar! Dansklasserna är redan inbokade på träningsresan som en sporre. Man måste ju liksom kliva rätt ut i den röda och skrämmande zonen ibland och bara kötta! Jag är livrädd, hahaha! Maila mig om ni känner för att hänga med för tusan! 

Huset har varit fullt med kids idag och jag fick en beställning av småfolket. Kladdkaka till fikat! Ok, ska bli! Jag gjorde en med chokladtryffel på. Jag hann knäppa en bild innan dom kastade sig över den och det rann fortfarande ur mitten så att fota nån fin portionsbit var bara att glömma. Den mår ju bäst av att stå och gotta till dig i kylen över natten. Ingen tid till det den här gången 😄


150g smält smör

3 ägg

3 dl rårörsocker

1 dl kakao

1/2 tsk salt

3 dl rismjöl eller 2.5 dl vetemjöl

 Smör och kokosflingor till formen

ChokladTryffel:

200g mörk choklad

2 dl grädde

1 msk smör

Flingsalt

1. Smöra och pudra en 20cm springform.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock jämn smet.

4. Fyll formen och grädda i ca 20-25 min i 200 grader. Skaka formen i slutet på gräddningen för att kolla att den fortfarande är lite lös i mitten. Ställ kallt några timmar, gärna över natten. 

5. Tryffel: Koka upp grädden med smöret och tag av från värmen. Finhacka chokladen och vispa ihop med chokladen tills det blur en jämn och tjock chokladtryffel. Häll över den avsvalnade kladdkakan och strö över flingsalt. Låt stelna i kylen min timme. 

Servera med grädde eller glass!

Dagen efter: Så här ska den se ut i genomskärning 😄Kommentarer


 1. Gülay 20 februari, 2017 on 08:54 Svara

  Den ser härlig ut,man vill bara haaa en bit:) På denna kaka har du ingen vaniljextrakt,blir inte kakan för mörk då? Hoppas att du förstår vad jag menar:) Istället för salt kunde man ta chiliflakes?

  Vad härligt med eran träningspass och nu blir det även dans,heja Carro.

  • Älska att baka 24 februari, 2017 on 06:54 Svara

   Hahaha! En bit av den i munnen vettu! 😄 I den här kakan ville jag inte ha vaniljextrakt helt enkelt. Jag ville framhäva chokladen bara. Men självklart kan man använda vanilj eller annan smaksättning i om man vill 😃 Salt är en chokladsmakshöjare så det skulle jag inte ta bort så addera chili ändå.
   Ja, nu längtar jag efter resan! Åh! Sol och värme och massa glada människor som kämpar tillsammans! En av höjdpunkterna på året helt klart!
   Trevlig helg nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *