VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkakehjärtan!

På tisdag är det Alla ❤:ns Dag! Kommer ni bjuda nån på fika kanske? Eller mysa till det med en liten dessert efter middagen? Det kommer vi göra och eftersom det är vanlig vardag så gäller det att sno ihop nåt snabbt men samtidigt galet gott! Som kladdkaka…utstansade hjärtan i kladdkaka. Spritsa en klick grädde på och succén är ett faktum. 

Kladdkakehjärtan
150g smält smör

3 ägg

3 dl rårörsocker

1.5 dl kakao

1 tsk vaniljextrakt

1 tsk salt

2.5 dl vetemjöl eller 3 dl rismjöl om du vill ha glutenfritt

Kakao och smör till formen

Topping & dekor:

50g mörk choklad

3 dl grädde

Hallon

1. Smöra och pudra en 20 cm springform.

2. Smält smöret och låt det svalna något.

3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock jämn smet.

4. Fyll formen och grädda i ca 20-25 min i 175 grader. Skaka som sagt formen i slutet på gräddningen för att kolla att den fortfarande är lite lös i mitten. Ställ kallt några timmar, gärna över natten. 

5. Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform. Smält chokladen och ringla över alla hjärtan. Servera med en klick grädde och hallon eller en kula glass! 

Om ni vill ha en neutral ströad form så pudra med kakao. Annars gillar jag att ströa med kokos eller finhackade nötter.

Eller så struntar ni i att grädda kakan och bara skevar i er smeten som den är, hehe..

Kladdkakehjärtan
Låt kakan svalna helt i kylen över natten så blir den kompakt och krämig! Det är lättare att stansa ut hjärtan när den har satt sig ordentligt. 

Kladdkakehjärtan
Lite ringlad choklad sitter aldrig fel och blir snygg dekor till alla hjärtan.


Kommentarer


  1. Gülay 13 februari, 2017 on 09:04 Svara

    Hej Carro
    Har en liten hjärtform tänkte baka den i den. Men vill bara kolla 1 msk vaniljextrakt stämmer det? Det lät så mycket. Sedan undrar jag kan man ta vanlig strösocker eller blir kakan godare med rårörsocker?

    • Älska att baka 13 februari, 2017 on 14:08 Svara

      Hahaha! Du har helt rätt Gülay! 1 tsk ska det vara ? Bra att du håller koll på mig!
      Du kan absolut ta vanligt socker! Blir finfint!

  2. Julia 13 februari, 2017 on 14:43 Svara

    Hej Carro måste det vara en springform eller funkar det med en vanlig ugnsform som är 20 cm ?? Med vänlig hälsning Julia

    • Älska att baka 14 februari, 2017 on 07:09 Svara

      Nä, ta det du har! Men om du vill kunna ta ut kladdkakan från formen så bör du täcka hela botten med bakplåtspapper så att det även sticker upp på kanterna. Eller så serverar du direkt ur formen. Du kan ju grädda smeten i kaffekoppar, vinglas, portionsformar eller vad du vill! ?

  3. Gülay 13 februari, 2017 on 18:42 Svara

    Nu har jag gjort kakan i liten hjärtspringform,den blev söt.
    Jag vill bara påpeka att på flera av dina kladdkaka recept står det 1 msk vaniljextrakt. Tex du har en med rismjöl istället för mjöl och flera andra står det 1 msk vaniljextrakt.

    • Älska att baka 14 februari, 2017 on 07:11 Svara

      Ibland kan det vara gott med riktigt sting av vanilj så då kan man ta 1 msk extrakt. Rismjöl byter jag alltid ut mot då jag inte äter gluten längre och tycker dessutom att rismjöl blir bättre än vanligt mjöl i kladdiga kakor ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *