VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semmelwrap

Hej!

Förra året var ju semmelwrapen en total succé och folk var som tokiga! Äntligen en semla to go! Och det är väl det som är bra med semmelwrap…att det är en wrap 😄 Perfekt att rulla ihop och ta med till skidbacken eller jobbet och bjuda kollegorna. 

Semmelwrap12-15 st 

20g jäst

2.5 dl fet mjölk

1 dl strösocker

1 tsk salt

1/2 msk mortlade kardemummakärnor

1 ägg

450g vetemjöl

75g rumsvarmt smör

Mandelmassa:

200g sötmandel

2 dl florsocker

1.5 dl grädde

5 dl grädde

Florsocker

1. Blanda alla ingredienser utom smöret och jobba degen i maskin eller för hand i 10 minuter tills degen släpper bunken/bänken. Degen ska kännas elastisk och jämn. Tillsätt smöret och ev nån dl mjöl till, knåda degen 5 min till. Jäs övertäckt med plastfilm i ca 60 min till dubbel storlek. 

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Dela upp degen i ca 12-15 bitar och kavla till runda, tunna wrap, ca 20 cm diameter. Lägg 2 wraps per plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 3-4 min. Ta ut dom precis innan dom hunnit få färg. Lägg dom direkt under en kökshandduk att svalna så dom behåller mjukheten och går att rulla när dom svalnat. Vill du spara några till dan efter eller frysa in så stoppa dom i en lufttät plastpåse direkt när dom svalnat. 

4. Mandelmassa: Mixa sötmandeln fint. Blanda med florsocker och grädde till en krämig mandelmassa.

5. Montera: Spritsa ut mandelmassan i en lång korv i mitten på varje wrap. Vispa grädden lagom fluffig och spritsa även den så den täcker mandelmassan. Rulla ihop wrapen och slå in halva i bakplåtspapper så det är lätt att äta. Pudra toppen med florsocker!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *