VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Schysst kött från Gårdssällskapet

Hej!

Ny vecka och ny energi! Eller är ni toksega på måndagar och bara vill få fart på veckan så fredagen närmar sig igen? Måndag för oss innebär middagsplanering för veckans alla middagar. Eller iallafall 6 av dom. Nån dag blir det rester. Och på tisdagar blir det havregrynsgröt, hehe. Förut var det måndagar men nu har Melwins fotbollsträning flyttats till tisdagar kl 18 så då gäller det att käka senast 17 så han inte får håll. Då är gröten given. Resten av veckans måltider är blandad kompott, vegetariskt, kyckling, nöt, fläsk och fisk.

Men vi måste verkligen måste dra ner på vårt köttätande för miljöns skull. Allihop! Som sagt, det är smartare och mer miljövänligt att äta saker som är odlade än att äta från djur som ska födas upp i flera år av sånt som odlas. Enkel ekvation. När vi äter kött här hemma så väljer vi alltid KRAV-märkt kött. Det finns ju i alla butiker numera thank god (eller nån annan) men utbudet är ofta klent och urplockat. Så, det var med glädje jag tackade ja till ett samarbete med Gårdssällskapet!

köttkillar

Björn, Kenny och Petter – tre barndomsvänner från Jämtland – drog igång verksamheten och första köttlådan rullade ut i juni 2013. 

Dom levererar KRAV-märkt och ekologiskt kött från gårdar runtom Stockholmstrakten direkt till din dörr. Gratis hemleverans till hela Stockholm! En smidig och smart länk mellan bonde och hushåll. Djuren som köttet kommer ifrån betar ute i stora hagar och har det bra. Det betyder så mycket tycker jag! Jag kan liksom inte stoppa en köttbit i munnen som kommer från en Irländsk gammal Belgian Blue tjur på anabola.. Ni fattar. Om man nu väljer att äta kött så se för fasen till att köpa kött från bönder som tar väl hand om sina djur. Punkt. Det kostar mer, japp det gör det verkligen MEN om man äter mer vegetariskt mellan köttmåltiderna så går det jämnt ut och du gör nånting viktigt för miljön! Dessutom så är det här köttet så himla mycket bättre än dom vanliga köttbitarna ute i butik. Det luktar fräscht, det är inte proppat med insprutat vatten som bara rymmer ut i pannan när du steker det och bara vetskapen om att djuret har mått bra gör hela måltiden bättre. Leveransen kom punktligt av grundaren själv, Björn som var klädd i rutig flanellskjorta och ett stort leende. Riktigt bra service och sånt är så härligt!

Gå in på deras sida och spana in utbudet! Stötta bönder som tar hand om sina djur!

gårdssällskapet 2

HÄR kan du välja mellan olika lådor eller själv plocka ihop produkterna i din låda.

kötträtt

HÄR kan du få recept från Gårdssällskapet!


Kommentarer


 1. Lina 24 februari, 2017 on 14:50 Svara

  Hej, älskar din blogg, så mycket goda recept 😊 Om du vill äta ekologisk kyckling kan jag rekommendera dig att prova Reko-kyckling! Supergod!!

  • Älska att baka 25 februari, 2017 on 21:36 Svara

   Men tack snälla! Vad kul!
   Svårt att få tag på bra kyckling i vanliga butiker tycker jag! Himla dåligt utbud. Ska genast kolla upp din rekommendation! Tack!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *