VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Blåbärssemla!

Hej!

Den här veckan har varit riktigt lugn och jag har kunnat fokusera på att baka lite härliga recept mellan massagekunderna. Nu längtar jag bara efter att kunna köra igång med träningen ordentligt. Mitt revben måste få lite mer tid att bli helt bra efter att ha fått sig en rejäl törn av helveteshostan. Jag har en härlig känsla i kroppen och spritter fasen av energi och vill typ träna varje dag! Längtar till och med till löpintervallerna , hahaha! Men, från träning till typ det motsatta, semlor. Är det det som är balans i livet? Jag tycker det! Träna mycket och äta bra mat och sen njuta av gott fika nån gång här och där. Muma mums.

Idag blir det en kardemummasemla från mitt basrecept fylld med fräsch blåbärssylt. Antingen hemmagjord eller köpt. You choose. Blåbärspulvret från Khoisan Tea är fantastiskt. Ni måste testa det! Finns i de flesta matbutiker nu skulle jag tro. Kolla i bakhyllan.

BlåbärssemlaCa 20 stora eller 60 små semlor

KardemummaBulle:

20g blå jäst

5 dl fet mjölk eller vatten

1 msk mortlade kardemummakärnor

1 ägg

2 dl strösocker
150g rumsvarmt smör

Ca 15 dl vetemjöl (900g)

1 tsk salt

 

Fyllning:

Blåbärssylt

 

5 dl grädde

Blåbärspulver från Khoisan Tea
1. Kardemummabulle: Lös jästen i mjölken eller vattnet och den finmortlade kardemumman. Tillsätt resten av ingredienserna förutom saltet. Jobba degen i maskin 7 min eller för hand några minuter till, tillsätt saltet och jobba lite till. Jäs övertäckt 90 min.

2. Dela degen i önskat antal bitar och forma till bollar. Placera på plåt med bakplåtspapper och jäs övertäckt igen 90 min.

3. Vispa ägget med lite vatten och en nypa salt och pensla bullarna. Grädda i 230 grader (200grader varmluft) i ca 10-15 min beroende på storlek. Låt svalna på galler.

4. Montera: Skär eller klipp ett lock på varje bulle och fyll med blåbärssylt. Vispa grädden lagom fast och spritsa på. Lägg på locken och pudra över blåbärspulver!

 


Kommentarer


 1. Arviidsson 1 februari, 2017 on 18:39 Svara

  Ser riktigt gott ut! 😃

  • Älska att baka 13 februari, 2017 on 14:07 Svara

   Tack! Testa du nu! 😄

 2. Amanda A 6 februari, 2017 on 17:49 Svara

  Älskar både blåbär och semlor, aldrig tänkt på att slå ihop dessa fantastiska ting! Ser supergott ut :)

  • Älska att baka 13 februari, 2017 on 14:06 Svara

   Vad kul att kunna inspirera dig till ny semmelsmak då! Blir himla fräscht och läckert färgglatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *