VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaniljpannacotta

God kväll!

Jag har bakat hela hela dan idag men inte en endaste grej med nyårstema så här kommer en klassiker. Vaniljpannacotta!

4 port

1 dl turkisk yoghurt

3 dl grädde

1/2 dl strösocker

1 vaniljstång

1.5 gelatinblad

3 dl blandade bär (jag tog blåbär och björnbär..)

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.

2. Blanda yoghurt, grädde och socker i en kastrull och tillsätt den urskrapade vaniljstången plus frön. Sjud upp allt så sockret löser sig och lägg sen i gelatinet. Rör om så gelatinet fördelar sig.

3. Fördela gräddblandningen i 4 portionsformar. Vanliga glas, martiniglas, vinglas, dessertskålar…ni fattar. Ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Vill du ha ”tiltad look” som jag gjort med mina så ställer du bara glasen snett i kylen när dom ska stelna.

4. Innan servering, tina bären och mixa slätt och fördela över pannacottan.

Dekorera med bär eller annat fint!


Kommentarer


  1. Malin 29 december, 2016 on 21:42 Svara

    Om man vill använda gelé socker istället för gelatinblad hur mycket ska man ta?

    • Älska att baka 30 december, 2016 on 13:44 Svara

      Då skulle jag ta 1 dl gelesocker. Och utesluta det vanliga sockret då också =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *