VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkaksbollar

Om ni inte orkar, vill eller hinner baka nu till jul så ska ni få ett recept som går på 5 min. Chokladbollar med pepparkakssmak. That’s it. Plain & simple. Alla älskar dom och det doftar gott i köket. De alla flesta tycker detär  svinjobbigt att baka och laga mat till jul och bara ser det som nåt som ”borde” finnas på bordet men vad fasen..håll det enkelt, hjälp varandra och kör knytismiddag. Välj hellre några få goda grejer, färdigköpta eller hemmagjorda, skit samma, än massa projekt som alla bara tar en liten snutt av för det är för mycket och så slängs det. 

Här kommer dom. Chokladbollar med pepparkakssmak. Hej då och GOD JUL!

Ca 25-35 st

200g rumsvarmt smör

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk nejlika

2 tsk ingefära

3 tsk kanel

1/2 tsk salt

7 dl havregryn

1 dl grädde

1 dl kakao

Topping:

Kokos, hackade nötter eller råsocker

Blanda ihop allt till en smidig deg. Rulla till bollar, rulla i topping. KLART!


Kommentarer


 1. Gülay 23 december, 2016 on 18:50 Svara

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR CARRO.
  Ha en underbar jul med dina kära.

  Wow så många recept du har delat med dig i sista minuten. Men jag planerar alltid vad jag ska göra i tid. Skulle aldrig kunna vara så spontan att jag kollar bloggar dagen innan julafton och gör julgodis. Men men det finns säkert sista minutera:))

  I år gjorde jag 6 olika sorters julgodis och sedan köpte jag 2 sorters handgjorda ekologiska julgodis olika kolor,saffrankolor och hallon lakrits. Kolor är min svaga sida,lyckas aldrig med dem. Förra året gjorde jag några av dina kolor gick åt skogen:)))

  Kram massor

  • Älska att baka 28 december, 2016 on 09:30 Svara

   Tack Gülay!
   Hoppas du har haft en härlig jul med familjen!

 2. Johanna 23 december, 2016 on 22:03 Svara

  Mums! Jag tycker alltid det är godare med florsocker än vanligt socker, då blir det inte knastrigt och dant :) God jul!

  • Älska att baka 28 december, 2016 on 09:24 Svara

   Bra tips! 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *