VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hälsosam ischoklad med citron

Nu så! Tiden tickar och snart är det JULAFTON! Ska bli himla mysigt och jag har verkligen längtat i år! Men, jag har åkt på en redig JÄÄÄÄÄÄÄVLA förkylning och PMS:en flödar som brännhet lava genom kroppens alla celler och jag håller på att bli tokig. Jag har inte varit förkyld på över 2 år men nu så, jajemen, nu tyckte kroppen att det var ok. Jag vet inte hur många förkylda kroppar jag har masserat under hela hösten och vintern och bara hållit tummarna på att inte bli risig själv. Jaja…skit samma. Jag är bara inte på det bästa humöret idag helt enkelt så nu lämnar vi det där.

Här är en ischoklad med endast schyssta råvaror. Ekologisk kokosolja, mörk kvalitetschoklad och citron. That´s it! Och himla gott. Kanske ska ta en och trycka upp i gommen på en gång så humöret vänder, hehe..

ischoklad citron

Ca 50 st

100g ekologiskt kokosfett

300g mörk choklad utan socker (valfritt såklart)

Zest av 1 citron

Saft av 1/2 citron

Garnering: Citronzest

1. Värm upp kokosoljan i en kastrull och tillsätt chokladen hackad i bitar. Tillsätt citronskal och saft och låt allt smälta ihop.

2. Ställ ut ischokladformar på en bricka och häll i chokladen. Jag brukar hälla över chokladen i en liten flaska så blir det lätt att dosera ner i formarna utan kladd.

3. Riv skalet av citronen med ett zestjärn och garnera chokladen.

Låt stelna i kylen i nån timme.

ischoklad 1


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *