Jag kommer aldrig mer baka den vanliga mjuka pepparkakan med vetemjöl. Den här blev mycket bättre! Ääääälskart!!! Saftig, smakrik och alldeles underbar!
3 dl mjölk
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 msk nejlika
1/2 msk kardemumma
3.5 dl råsocker
2 tsk bikarbonat
1 msk fiberhusk
2 ägg
1 dl gräddfil
6.5 dl glutenfri mjölmix
1. Pensla formen med smält smör och sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda smör, mjölk och kryddor i en kastrull och värm tills smöret smält. Låt svalna något och vispa ner fiberhusken. Låt stå och svälla i 10 min.
3. Blanda socker, glutenfri mjölmix och bikarbonat i en bunke och vispa bort alla klumpar.
4. Häll över smörblandningen och vispa om till en ganska tjock smet.
5. Tillsätt gräddfilen och äggen, vispa snabbt ihop till en jämn smet.
6. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka.
7. Låt kakan vila i minst 10 minuter innan du stjälper upp den och låter den svalna helt på galler.
Det står att du skall blanda i fiberhusk, men i ingredienslistan finns inte fiberhusk med…
Hur mycket fiberhusk ska det vara?
Sorry! Fixat nu! ?
Hur stor form bör det vara? ?