VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri mjuk pepparkaka

Jag kommer aldrig mer baka den vanliga mjuka pepparkakan med vetemjöl. Den här blev mycket bättre! Ääääälskart!!! Saftig, smakrik och alldeles underbar!

Glutenfri mjuk pepparkaka
Glutenfri pepparkaka
200g smör 

3 dl mjölk

1 msk ingefära

1 msk kanel

1 msk nejlika

1/2 msk kardemumma

3.5 dl råsocker

2 tsk bikarbonat

1 msk fiberhusk

2 ägg

1 dl gräddfil

6.5 dl glutenfri mjölmix

1. Pensla formen med smält smör och sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda smör, mjölk och kryddor i en kastrull och värm tills smöret smält. Låt svalna något och vispa ner fiberhusken. Låt stå och svälla i 10 min.

3. Blanda socker, glutenfri mjölmix och bikarbonat i en bunke och vispa bort alla klumpar.

4. Häll över smörblandningen och vispa om till en ganska tjock smet.

5. Tillsätt gräddfilen och äggen, vispa snabbt ihop till en jämn smet.

6. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka.

7. Låt kakan vila i minst 10 minuter innan du stjälper upp den och låter den svalna helt på galler.


Kommentarer


  1. Karin Engström 20 december, 2016 on 12:49 Svara

    Det står att du skall blanda i fiberhusk, men i ingredienslistan finns inte fiberhusk med…
    Hur mycket fiberhusk ska det vara?

    • Älska att baka 21 december, 2016 on 22:00 Svara

      Sorry! Fixat nu! ?

  2. Gun 4 december, 2019 on 15:38 Svara

    Hur stor form bör det vara? ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *